Barcelona-profil: Vi er 90 minutter fra perfektion

Både Barcelona og Juventus kan vinde 'the treble', hvis det bliver til sejr i Champions League-finalen

Iniesta og Xavi med Copa del Rey-pokalen. Mesterskabet er også hjemme. Nu mangler der kun den med de store ører ... (Foto: AP)
Iniesta og Xavi med Copa del Rey-pokalen. Mesterskabet er også hjemme. Nu mangler der kun den med de store ører ... (Foto: AP)

Barcelona kan gentage en sjælden bedrift, hvis det lykkes det spanske storhold at vinde Champions League-finalen over Juventus lørdag aften.

I så fald vil catalonierne have vundet 'the treble' - altså mesterskabet, pokalturneringen og Champions League i samme sæson, præcis som klubben gjorde i 2009.

Hvis lørdagens finale lever op til den fra 1999, så bliver det vildt - se tv fra den legendariske finale mellem Man United og Bayern over artiklen.

- Det vil være en stor sæson, uanset hvad der sker. Men hvis vi vinder finalen, kommer vi til at skrive historie. Det vil være en perfekt sæson ligesom i 2009, siger forsvareren Gerard Pique dagen før finalen.

Nicolò De Marchi fik sig en god omgang motion forud for CL-finalen i Berlin. (Foto: Instagram) Champions League Juve-fans vanvittige tur: Gik 1100 km til Berlin

- At spille Champions League-finale efter allerede at have vundet to titler er noget, vi ville have nydt anset hvad, men nu har vi en chance for at opnå det perfekte, lyder det fra Pique.

Da det senest lykkedes at vinde de eftertragtede pokaler, var det med Josep Guardiola i trænersædet, og det gyldne hold fra dengang kaster stadig skygger over Barcelona.

Pique er træt af, at det nuværende mandskab ofte skal måles med fortidens bedrifter.

Giorgio Chiellini i duel med Mario Mandzukic fra Atlético Madrid tidligere i turneringen. (Foto: AP) Champions League Bitter Chiellini: Misser min største drøm

- Jeg hader sammenligninger. Jeg hadede det, da vi ikke vandt noget sidste år, og jeg hadede det, da vi også for to år siden blev sammenlignet med Guardiolas hold.

- Jeg ønsker heller ingen sammenligninger nu. Det er et anderledes hold, men nogen vil synes bedre om måden, vi spiller på nu, mens andre bedre kunne lide den gamle stil, siger Gerard Pique.

Også Juventus vinder "the treble", hvis holdet tager sejren i lørdagens finale.

Champions League Sensations-lobbet fra 25 meter: Det hele var planlagt

6 kommentarer
Vis kommentarer