Bayern tæmmet af drømmemål

Der er lagt op til en fantastisk semifinale i München næste uge efter en forrygende første omgang mellem Atlético og Bayern onsdag aften

Diego Simeones blik nærmest fyrede lyn af. Flere i sekundet.

Han blinkede ikke, men gestikulerede som en gal, mens han bevægede sig frem og tilbage, ind og ud af sit felt ude på sidelinjen.

Spillerne løb mange kilometer inde på banen, men Simeone må have tilbagelagt nogenlunde samme afstand i løbet af de 90 minutters Champions League-semifinale onsdag aften hjemme på Vicente Calderón, hvor Atlético Madrid tog imod Bayern München.

For argentineren tjente sine penge denne aften, hvor hans mandskab besejrede det tyske mesterhold 1-0 - i øvrigt Atléticos 11. clean sheet i de seneste 12 CL-opgør på hjemmebane!

Især efter pausen havde Atlético noget at se til. Efter Saúl Ñíguez’ vidunderlige scoring efter 11 minutter havde tyskerne i stadig større grad sat sig på opgøret. Og efter pausen blev der trykket på ned mod Jan Oblaks mål.

Tilsat den altid fænomenale stemning, såvel medrejsende tyske fans som hjemmeholdets legendariske Frentes diskede op med, var der talte om ren verdensklasse på Vicente Calderón.

Diego Simeone i aktion på sidelinjen. (Foto: AP)
Diego Simeone i aktion på sidelinjen. (Foto: AP)
 

Simeones kollega, Josep Guardiola, havde overraskende udeladt både Thomas Müller og Franck Ribéry i startopstillingen. Til gengæld satsede han på en stærk midtbane med Arturo Vidal, Xabi Alonso og Thiago Alcântara. Deres slid tilsat Douglas Costa og Kingsley Comans offensive kvaliteter var stærkt medvirkende til, at Atlético i lange perioder kom til at stå, som de ofte gør - defensivt!

Genoplev kampen minut for minut her

Træværket testet i begge ender
Inden vi kommer til tyskernes mange chancer efter pausen, skal der lige dvæles ved Ñíguez’ perle. Den 21-årige spiller afdriblede på få sekunder tre modstandere, gled ind i feltet og afsluttede rundt om såvel David Alaba som Manuel Neuer, så bolden via den ene stolpe strøg i kassen.

Havde der været tag over Vicente Calderón, var det lettet et par hundrede meter. Det var ikke alene forløsende for hjemmeholdet - det var verdensklasse!

Efter en tung start for Bayern kom de bedre med og overtog i perioder spillet fuldstændig, mens Atlético bakkede. I første omgang havde de svært ved at tilspille sig chancer, men de kom på stribe efter pausen.

David Alaba huggede på mål fra 30 meters afstand efter 55 minutter. Det fantastiske spark tog overliggeren, og Jan Oblak var ikke i nærheden af den. Minuttet efter steg Javi Martínez til vejrs - helt fri i feltet - og headede lige på Oblak. Efter 59 minutter brød Coman igennem og fik hjørnespark. 64. minut afsluttede Robert Lewandowski fra en spids vinkel, mens Douglas Costa efter 71 minutter vippede bolden over Neuer og mål. Vidals superbe langskud blev fremragende pareret af Oblak.

Se Alabas forrygende langskud her

Og så var det ved at gå helt galt i den anden ende efter 75 minutter: Antoine Griezmann førte hurtigt bolden frem i en kontra, sendte elegant Fernando Torres af sted ind i feltet, og angriberen rundede hurtigt en noget passiv Alaba, inden han bankede bolden på stolpen.

Diego Simeone må efter kampen have været mere end godt tilfreds med kampens udvikling, sit holds indsats og ikke mindst resultatet. Atlético viste for gud ved hvilken gang, at de er voldsomt svære at spille mod - især på hjemmebane. Bayern burde have scoret i hvert fald en gang, men det ændrer ikke ved, at spanierne har et rigtig godt udgangspunkt inden returkampen i München.

Stolpen stopper Torres

Guardiola har omvendt noget at spekulere på. Hans taktik virkede til dels, og han fik tilmed smidt både Müller og Ribéry i aktion i den sidste del af kampen. Han er nok heller ikke i tvivl om, at Bayern i returopgøret nok skal få masser af boldbesiddelse.

Spørgsmålet er bare, hvordan pokker den Atlético-defensiv skal dirkes op.

En ting er dog sikker: Det kan ikke blive meget andet end forrygende underholdning!

70 kommentarer
Vis kommentarer