Bendtner frygter fiasko: - Det ville være forfærdeligt

Rosenborg risikerer onsdag at ryge ud til en flok halvtidsprofessionelle islændinge, som Brøndby smadrede for et år siden

Der er pres på Nicklas Bendtner og Rosenborg efter nederlaget på Island i sidste uge. Foto: All Over Press
Der er pres på Nicklas Bendtner og Rosenborg efter nederlaget på Island i sidste uge. Foto: All Over Press

Det har været en forfærdelig fodboldsommer for Nicklas Bendtner.

Droppet til VM og nu risikerer den 30-årige angriber europæisk fiasko med sin norske klub Rosenborg.

I sidste uge tabte de norske mestre 0-1 på udebane til islandske Valur i Champions League-kvalifikationen, og de er under voldsomt pres inden onsdagens returkamp på Lerkendal.

- Det vil ikke betyde krise (at ryge ud, red.), men det vil være forfærdeligt, hvis det sker, siger Nicklas Bendtner til Adresseavisen.

Den danske angriber fik krads kritik for sin indsat på saga-øen i sidste ugen. Den lokale Trondheim-avis havde ham som dårligste Rosenborg-spiller i nederlaget til islændingene.

Bendtner fik karakteren to og en del kritiske ord for sin præstation.

’Startede for sent og løb for langsomt i pres. Bommede mange forsøg på at spille igennem. Kunne sandsynligvis have givet mere i de fleste dueller’, skrev Adresseavisen.

Til kampen mod de islandske mestre, som Brøndby for et år siden slog sammenlagt 10-1 i Europa League-kvalifikationen, giver Rosenborg-træner Kåre Ingebrigtsen muligvis Bendtner ekstra støtte helt fremme.

Den danske angriber har vundet angrebskampen over Aleksander Søderlund og indtager normalt pladsen helt i front i 4-3-3-systemet, men mod islændingene overvejer Rosenborg-træneren at finde plads til både Bendtner og Søderlund:

- Det handler om, hvordan vi tror, at det kommer til at se ud. Og ser det ud, som det gjorde på Island, kan det være klogt at have to gode angribere inde i boksen.

Den islandske VM-spiller Birkir Sævarsson er den nok meste kendte spiller på Valur-holdet, der har to danske angribere: Patrick Pedersen og Tobias Thomsen. Foto: John Leicester/AP
Den islandske VM-spiller Birkir Sævarsson er den nok meste kendte spiller på Valur-holdet, der har to danske angribere: Patrick Pedersen og Tobias Thomsen. Foto: John Leicester/AP

Kåre Ingebrigtsen mener i øvrigt ikke, at sæsonen kan kaldes for en fiasko, hvis Rosenborg taber til de halvtidsprofessionelle islændinge i første kvalifikationsrunde i Champions League:

- Hvis vi vinder mesterskabet og ikke magter noget andet, så er det også en god sæson.

Rosenborg har vundet mesterskabet de tre seneste sæsoner, men er halvvejs inde i sæsonen to point efter førende Brann.

Inden for de tre seneste år har den norske storklub to gange været i Europa Leagues gruppespil, og selv hvis det skulle gå galt mod Valur, vil de få en ekstra europæisk chance.

Klubber, der ryger ud i kvalifikationen til Champions League, fortsætter som noget nyt i Europa League.

Afværger Rosenborg og Nicklas Bendtner en europæisk fiasko mod Valur, venter skotske Celtic med 99,99 procents sikkerhed i 2. runde.

Nicklas Bendtner jubler efter sin scoring på straffespark i Irland. Danmark kom til VM - men uden Bendtner. Foto: Lars Poulsen Intl. fodbold Billedet viser det: Her er Bendtners nye dame

Brøndby-jubel efter en Hany Mukhtar-scoring i sidste sæson. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

Brøndby og FC Midtjylland bliver to af de hold, der skal kæmpe med om guldet denne sæson, mener Stig Tøfting. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tøffes benhårde dom: De vinder guld, og de rykker ud af Superligaen

27 kommentarer
Vis kommentarer