Bendtners opskrift: Sådan kan Juventus vinde

Den tidligere Juventus-spiller Nicklas Bendtner forventer, at Barcelona er for stærke for Juventus, men har sit bud på veje til italiensk triumf

Nicklas Bendtner er ikke overrasket over, at Juventus står i Champions League-finalen, men han ser FC Barcelona som favoritter til at tage titlen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Nicklas Bendtner er ikke overrasket over, at Juventus står i Champions League-finalen, men han ser FC Barcelona som favoritter til at tage titlen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Danmarks landsholdsangriber Nicklas Bendtner kender en del til det ene af de to hold, som lørdag aften spiller Champions League-finale i Berlin.

I 2012/2013-sæsonen spillede Bendtner for italienske Juventus, men han erkender, at de tidligere holdkammerater får det svært mod mægtige Barcelona.

- Juventus kommer til at stå så dybt, som muligt og vil forsøge at lukke ned for de spillere, som kan noget på egen hånd. Men, det bliver svært, fordi der er så mange.

- Til gengæld skal de forsøge sig på kontraangreb og ikke mindst på dødbolde. Det er jo ikke ligefrem Barcelonas største styrke, så her har de måske en chance, siger Nicklas Bendtner om sine tidligere klubkammerater.

De færreste havde spået, at Juventus ville gå hele vejen til finalen i Champions League, men Bendtner er ikke overrasket over den imponerende præstation.

- Jeg er ikke overrasket over, at Juventus står i finalen. De har et fremragende hold med gode spillere og et super kollektiv, siger han.

Michael Laudrup ser fodbold med fagbriller - ikke med fanbriller. (Foto: AP) Champions League Laudrup: Jeg holder ikke med Barça hver gang

Nicklas Bendtner var i forrige sæson udlejet til Juventus, hvor det dog ikke blev til den store succes. (Foto: AP)
Nicklas Bendtner var i forrige sæson udlejet til Juventus, hvor det dog ikke blev til den store succes. (Foto: AP)

Barcelona er favorit
Selvom Bendtner er fuld af lovord overfor Juventus-holdet, så spår han, at italienerne må tage til takke med et finalenederlag.

- Når, alt kommer til alt, så har de bedre spillere, og specielt Lionel Messi bliver afgørende. Lige meget, hvor mange spillere, der står foran ham, så kan han få det til at se ud som om, der ikke er nogen. Det kan du ikke hamle op med, siger Nicklas Bendtner.

Når han skal se kampen i fjernsynet, så holder han med sine tidligere holdkammerater, selvom han også har en forkærlighed for modstanderen.

- Jeg holder med Juventus, fordi det er mine tidligere holdkammerater. Men, hvis ikke jeg havde haft et forhold til dem, så havde jeg heppet på Barcelona. Dem har jeg altid godt kunne lide, men man må jo støtte ens gamle klub, siger Nicklas Bendtner, der i alt opnåede 11 kampe i Juventus-trøjen.

Luis Suárez, Neymar og Lionel Messi er muligvis den bedste trio, fodboldverdenen nogensinde har set. Lørdag skal de forsøge at bryde Juventus' forsvarsmur ned i Champions League-finalen i Berlin (Foto: AP) Sport og Spil 3 mand 120 mål: Murbrækkerne

Nicklas Bendtner jubler med Poul Pogba, der ventes at få en hovedrolle for Juventus i aftenens finale. (Foto: AP)
Nicklas Bendtner jubler med Poul Pogba, der ventes at få en hovedrolle for Juventus i aftenens finale. (Foto: AP)

Finale-fakta

- Juventus er i sin første finale i 12 år, Barcelona var senest i finalen i 2011.

- Begge klubber har været i syv finaler tidligere. Barcelona har vundet fire, mens Juventus har hentet to titler.

- Både Juventus og Barcelona har allerede sikret sig The Double, og et af holdene vil altså hente The Treble. Det gjorde Barca også i 2008/09.

- Juventus’ Álvaro Morata kan vinde trofæet for andet år i træk. Han blev skiftet ind for Real Madrid i sidste sæsons finale.

- Franske Patrice Evra er i sin femte finale. To gange har den tidligere Manchester United-spiller tabt til Barcelona.

- Buffon er den eneste tilbageværende fra Juventus’ tabende finalehold i 2003. Andrea Pirlo spillede for Milan i den finale.

- Lionel Messi scorede i finalerne i 2009 og 2011 og kan blive den første spiller, der scorer i tre Champions League-finaler.

- Barcelona er Juventus’ tredje spanske modstander i denne sæson. De mødte Atlético Madrid i gruppen og Real Madrid i semifinalen.

- Berlin er den fjerde tyske by, der huser en finale i den fornemste europæiske turnering. De tre andre er München, Stuttgart og Gelsenkirchen.

- Xavi vil spille sin Champions League-kamp nummer 151, hvis han kommer ind. Det er rekord. Det vil samtidig være hans sidste kamp for Barcelona.

- Finalen dømmes af Cüneyt Cakir. Den 38-årige tyrker dømte både ved EM i 2012 og VM i 2014 og har i fem sæsoner været en del af Champions League.

24 kommentarer
Vis kommentarer