Bombe under Champions League: PL-gigant risikerer udelukkelse

Hvis Manchester City dømmes for brud på Financial Fair Play-reglerne, kan det betyde udelukkelse fra det fine selskab i Champions League. Det fortæller chef-efterforskeren fra UEFA

Aguero fejrer sin scoring til 1-0 i torsdagens topopgør mod Liverpool. Foto: AP
Aguero fejrer sin scoring til 1-0 i torsdagens topopgør mod Liverpool. Foto: AP

Det kan godt være, at Manchester City fik en succesoplevelse af de større, da de torsdag aften tog en vigtigt skridt i Premier League-topstriden med sejren over Liverpool. Men udenfor banen har den engelske storklub større problemer.

De undersøges nemlig af det europæiske fodboldforbund, UEFA, for brud på Financial Fair Play-reglerne, der sætter grænser for klubbernes pengeforbrug.

Her skal Manchester City angiveligt have snydt med sponsorpenge for at holde sig indenfor grænserne. Men det har måske samtidig været et brud på reglerne.

Og ender den engelske storklub med at blive dømt, kan det få særdeles store konsekvenser.

Det kan nemlig resultere i en udelukkes fra Champions League. Det fortæller UEFAs chefefterforsker Yves Leterme i et interview til belgiske Sport and Strategy, som er citeret hos internationale medie-giganter som engelske The Telegraph og spanske  AS,

- Hvis det er sandt, hvad der er blevet skrevet, kan der være et stort problem. Dette kan føre til den hårdest mulige straf: Udelukkelse fra UEFAs turneringer, fortæller Leterme.

Manchester City blev allerede dømt for brud på reglerne tilbage i 2014, hvor klubben modtog en bøde på godt en halv milliard kroner.

En udelukkelse af Champions League kan potentielt få endnu større økonomiske konsekvenser, samt gøre det sværere at tiltrække spillere til klubben.

Jürgen Klopp hilser på spillerne efter kampen torsdag. Foto: AP Premier League Klopp efter sjælden nedtur: Jeg ville have troet, det var umuligt
Sergio Agüero har scoret i alle sine syv Premier League-hjemmekampe mod Liverpool - torsdagens topbrag var ingen undtagelse. Foto: Jon Super/AP/Ritzau Scanpix Premier League Liverpool knækket i vildt topbrag

21 kommentarer
Vis kommentarer