Brøndby-nedtur i Champions League

Brøndbys fodboldkvinder var bedst i de længste perioder, men tabte 0-2 til Lillestrøm på Brøndby Stadion

Brøndby er ude af Champions League efter et skuffende nederlag til norske Lillestrøm. Foto: Jens Dresling
Brøndby er ude af Champions League efter et skuffende nederlag til norske Lillestrøm. Foto: Jens Dresling

For andet år i træk fik det norske hold Lillestrøm SK skovlen under Brøndbys fodboldkvinder i Champions League.

På hjemmebane tabte Brøndby med 0-2, og med et samlet 1-3-nederlag er Brøndby ude af turneringen efter ottendedelsfinalerne. Sidste år tabte Brøndby med de samme samlede cifre til Lillestrøm.

Der var effektiviteten til forskel på de to hold onsdag aften. Brøndby havde flest og størst chancer, men Anja Sønstevolds 1-0-mål rystede hjemmeholdet, og ulogisk endte opgøret med en norsk sejr på to mål.

Selv om det ikke blev til Brøndby-mål i første halvleg, kunne cheftræner Per Nielsen ellers være tilfreds med det, han havde set.

Brøndby dominerede halvlegen og var i boldbesiddelse langt det meste af tiden.

I tillæg kom holdet frem til flere gode muligheder ved Nanna Christiansen, Nicoline Sørensen og den finske hurtigløber Ria Öling, men det var landsholdsspilleren Mille Gejls afslutning allerede i det andet minut, som var tættest på at gå i mål før pausen.

Kun fingerspidserne fra Lillestrøm-keeper Cecilie Fiskerstrand forhindrede et tidligt mål til hjemmeholdet.

Mens der havde været ganske stille blandt de 2975 tilskuere på Brøndby Stadion i første halvleg, var der anderledes vokal opbakning efter pausen, da en delegation af fans i det ene hjørne satte gang i slagsangene.

I de første 45 minutter var det svært at se, hvor Lillestrøm skulle få et mål fra.

Nordmændene var tvunget til at score efter 1-1 i den første kamp, og fra starten af anden halvleg satte Lillestrøm sig på kampen.

Efter en svær Brøndby-periode troede de blå-gule spillere formentlig, at arbejdsvilkårene ville blive lettere, da Nicoline Sørensen blev sparket ned bagfra på en friløber.

Til stor utilfredshed og undren for Brøndby-lejren udløste frisparket kun et gult kort til Anja Sønstevold.

Den kendelse skulle vise sig at være særdeles afgørende. Stik mod spil og chancer var det nemlig Sønstevold, som i det 69. minut headede Lillestrøm foran efter en dødbold.

Så var det pludselig Brøndby, som skulle satse. Inden satsningen nåede at sætte sig, lukkede Synne Hansen opgøret med 2-0-målet på et kontraangreb.

Træner Per Nielsen var skuffet efter nederlaget.

- Vi spillede super godt i 75 minutter, og så lavede vi nogle mærkelige fejl, og så kommer man bagud på det her niveau. Det er pisse ærgerligt og pisse synd for pigerne, men sådan er det.

- Man kan sige, at effektiviteten var forskellen over de her to kampe. I spillet mellem felterne var vi klart det bedste hold, men fodboldkampe bliver afgjort i felterne, det er ikke nogen hemmelighed, siger Per Nielsen.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Hård kritik af landsholdet: - Ikke godt nok

Tidligere United-stjerne er nervøs: - Det er min største bekymring

Danmarks nye fodboldby: Her har kvinderne bukserne på