Chelseas mobbeoffer: De skal findes, straffes og bures inde

- Hvad der skete, bør ikke gå ustraffet hen, siger Souleymane S til fransk avis

Der var godt gang i den blandt fansene i PSG-Chelsea-kampen, men nogle af London-klubbens supportere opførte sig skandaløst efter opgøret. (Foto: AP)
Der var godt gang i den blandt fansene i PSG-Chelsea-kampen, men nogle af London-klubbens supportere opførte sig skandaløst efter opgøret. (Foto: AP)

'Lad os sparke racismen ud af fodbold' hed en af mange kampagner mod hetzen af mørke spillere.

Chelsea er en af de klubber, som i årevis har været berygtet for at have fraktioner af racistiske fans - trods dominerende og populære spillere som Didier Drogba, Ashley Cole og Marcel Desailly.

Seneste chokerede Chelsea-fans ved i Paris' metro i forbindelse med tirsdagens Champions League-opgør mod Paris St. Germain at synge: 'Vi er racister, vi er racister, og sådan kan vi lide det'.

Samtidig forfærdede de ved gentagne gange at skubbe en sort mand ud af metroen.

Skandaløst: Racistiske Chelsea-fans chikanerer sort mand i metro

Efter at have set video-optagelser af optrinnet vil manden gå til politiet samt franske anti-racisme organisationer, fortæller han til den franske avis Le Parisien. Mobbe-offeret optræder som Souleymane S og er en 33-årig fransk far til tre. Han er født i Paris og har rødder i Mauretanien.

- Jeg prøvede at træde ind i vognen, men en gruppe engelske supportere blokerede mig og skubbede mig ud igen. Jeg prøvede at tvinge mig om bord. I håndgemænget mistede jeg min telefon, fortæller han.

Sagde ingenting til start
- De sagde ting til mig på engelsk, men jeg forstod ikke rigtig, hvad de sagde. For jeg taler ikke et ord engelsk. Du ved, jeg lever med racisme, så jeg blev ikke rigtig overrasket over, hvad der skete, selv om det var første gang i metroen, sagde Souleymane, som ikke bebrejder de andre andre passager, for 'hvad kunne de stille op'.

- Jeg kom hjem og nævnte ikke episoden til nogen, hverken min kone eller børn... Hvad skulle jeg have sagt til mine børn? At deres far var blevet skubbet af metroen, fordi han var sort? Det er formålsløst.

Dumt! Endnu en hjerneblødning fra Chelsea-profil

Efter Le Parisien havde vist ham videoen, besluttede han sig for at tage sagen op.

- Jeg vidste ikke, at jeg blev filmet. At jeg taler om det nu, giver mig modet til at gå til politiet og indgive en klage. Disse mennesker, disse engelske fans bør findes, straffes og bures inde. Hvad der skete, bør ikke gå ustraffet hen, siger han.

Vækker generel vrede
En talsmand fra anklagemyndigheden i Paris fortæller ifølge The Mirror, at sagen er ved at blive undersøgt for racistisk foranlediget vold på offentlige transportmidler. I Frankrig kan det straffes med op til tre års fængsel og 330.000 kroner i bøde.

Episoden har afstedkommet en del harske reaktioner fra prominente fodboldpersonligheder mod Chelsea på de sociale medier.

Chelsea reagerede prompte og erklærede, at hvis de såkaldte fans kan identificeres, vil de blive udelukket.

'Vi støtter ethvert retsligt efterspil, og skulle beviser inkludere sæsonkortholdere eller medlemmer af klubben, vil vi straffe dem hårdest muligt - inklusiv udelukkelse', lyder det i en erklæring.

TV: Gik lusket Luiz over skumstregen?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter