CL-skandaler: Spøgelsesmål og norske dødstrusler

Tirsdag aften annullerede dommerne i Basel-Porto et mål efter længere betænkningstid- det viste sig også at være den rigtige beslutning. Men det er ikke altid dommerne i Champions League har ret i deres kendelser

Portugisiske Porto troede, at det havde udlignet Basels føring kort inde i anden halvleg, da Casemiro sparkede bolden ind i målet fra kort afstand. Men da glæden havde lagt sig, og spillerne var nået til deres egen banehalvdel igen, fik de sig en overraskelse.

Kampens dommer annullerede målet efter en længere snak med sin ene linjedommer, da de mente, at to Porto-spillere stod i en offside-position og generede målmanden, da scoringen faldt.

De langsomme gengivelser viste da også, at manden med fløjten havde ret i sin endelige kendelse - men det er ikke altid, at dommeren og hans hjælpere tager den rigtige beslutning.

Uforståeligt: Hvorfor bliver Real-stjerne ikke straffet?

Vi har samlet nogle af de mest skandaløse beslutninger i nyere tid i Champions League, hvor dommerne i den grad har fejlet:

Manchester United var for for to år siden godt på vej til at sende Real Madrid ud af 1/8-finalerne, da den tyrkiske dommer Cüneyt Cakir med ét forpurrede englænderens planer.

Ved stillingen 1-0 til United forsøgte portugisiske Nani at tæmme en bold i luften med sit højre ben og endte i stedet med at sende en støvle i maven på Madrid-spilleren Arbeloa.

Selv om det så meget uforsætligt og uheldigt ud, valgte tyrkeren at vise portugiseren ud for forseelsen - noget som chokerede United-spillerne og de engelske medier dagen derpå.

Det røde kort fik i den grad Real Madrid i gang, og spanierne endte med at vinde 2-1 på Old Trafford og avancerede dermed videre til kvartfinalen.

I 2005 var det et andet engelsk hold, der i den grad følte sig snydt af manden med fløjten.

Chelsea var oppe imod deres landmænd fra Liverpool i semifinalen på Anfield efter det første opgør endte 0-0 på Stamford Bridge. De rødklædte Liverpool-spillere fik dog hurtigt noget at glæde sig over, da Luis Garcia allerede efter fire minutters spil sendte hjemmeholdet i front.

Sagen var dog den, at bolden ikke så ud til at være over mållinjen, før William Gallas sparkede den væk - men dommer Lubos Michel og hans linjevogter valgte alligevel at dømme mål i situationen. Et mål, som blev kendt under navnet 'Spøgelsesmålet', som Chelsea-manager Jose Mourinho valgte at navngive det efterfølgende.

Og det er en scoring, som stadig forfølger den portugisiske træner.

- Jeg har dårlige minder om den kamp. Man glemmer aldrig det tidspunkt, hvor man taber en CL-semifinale med et mål, der slet ikke var et mål, udtalte Mourinho ved et pressemøde i år.

Scoringen sikrede som nævnt Liverpool finalepladsen i Istanbul, hvor de leverede et fantastisk comeback og endte med at vinde turneringen over Milan.

Chelsea-fans husker nok også en anden kamp og en anden dommer, som forpurrede deres chance for at spille endnu en CL-finale.

London-klubben havde i 2009 formået at få et 0-0-resultat med hjem fra Camp Nou i det første semifinaleopgør mod Barcelona, og de blåblusede spillere kunne så småt skimte finalen, da Michael Essien med et drøn sendte Chelsea foran.

Barcelonas Andres Iniesta slukkede dog Chelsea-drømmene kort før tid, da han hamrede udligningen ind, og dermed gik catalonierne videre på reglen af udebanemål.

Det var dog ikke Iniesta, de fleste Chelsea-spillere og fans var sure på. Nej, det var den norske dommer Tom Henning Øvrebø, der fik vreden at føle, da han overså flere straffespark i løbet af kampen.

De mange kontroversielle kendelser fra nordmanden førte til, at han fik dødstrusler efter kampen, og selv flere år efter opgøret modtog Øvrebø ubehagelige mails fra fodboldfans.

Hvad for nogle kontroversielle dommer-kendelser husker du fra Champions League?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?