CL-trumfkortet til 740 millioner

Juventus skal tirsdag aften forsøge at efterligne successen fra sidste Champions League-sæson. Nøglen til succes hedder Paul Pogba, og han er en utroligt populær spiller disse dage

Paul Pogba (tv) sammen med forhenværende holdkammerat Arturo Vidal (Foto: AP)
Paul Pogba (tv) sammen med forhenværende holdkammerat Arturo Vidal (Foto: AP)

Han er allerede blevet sammenlignet med de helt store stjerner som Zidane, Vieira og Pirlo, og på trods af sine kun 22 år har Paul Pogba slået sit navn fast i den internationale fodboldverden.

Med spektakulære mål, stædighed og en stensikker tro på, at det kan lade sig gøre, har de fleste fået øjnene op for midtbanespilleren. I Juventus’ sorte og hvide striber dominerer han den italienske Serie A, og respekten for det unge talent er ikke til at tage fejl af.

Det har blandt andet givet ham mulighed for at komme til storklubber som FC Barcelona og Manchester City, men ingen tilbud har indtil nu fået Pogba til at skifte fra Juventus.

Juventus afviste Pogba-bud: Han bliver verdens dyreste

Kontrovers med Alex Ferguson
Franskmanden har tidligere spillet i Manchester United, hvor han som 16-årig blev tilknyttet holdet ungdomshold. Efter to år på ungdoms- og reserveholdene fik den på det tidspunkt 18-årige franskmand sin debut på Manchester United’s førstehold i 2011. Herefter dukkede han op i yderligere to kampe for førsteholdet, inden han i 2012 valgte at forlade klubben.

Paul Pogba var træt af den manglende spilletid, og han havde langt højere ambitioner for sig selv og sin fremtid. Derfor sagde han ja til en aftale med den italienske storklub Juventus, selvom det ikke faldt i god jord hos daværende Manchester United-chef, Sir Alex Ferguson.

- Det er meget skuffende. Jeg synes helt ærligt ikke, at han har vist os nogen form for respekt. Hvis han fortsætter sådan, så er det bedre, at han gør det et andet sted end hos os, udtalte han blandt andet om skiftet.

Pogba: Vi har intet at tabe mod Barcelona

Ikke desto mindre flyttede Pogba, der nu var fyldt 19 år, til Italien, og det skulle vise sig at blive en meget klog beslutning.

Selvom der var masser af konkurrence fra midtbanespillere som Pirlo, Marchisio og Vidal, så fik Pogba lov til at vise sit værd, da han den 22. september spillede alle 90 minutter i Serie A-kampen mod Chievo.

Siden har han ikke set sig tilbage, og succesen stormer lige nu ind over den dygtige fodboldspiller. I Italien bliver han kaldt for ’Blæksprutten’, fordi han lange arme og ben er overalt på banen, og den alsidige spiller er svær at styre for modstanderne.

Storklubberne kæmper om midtbanespilleren
I sommerens transfervindue kæmpede Manchester City en brag kamp for at få den franske spiller til klubben. De skulle blandt andet have budt omkring 740 millioner kroner for den unge Juventus-spiller.

Manchester United har også leget med tanken om at få storspilleren tilbage til Old Trafford, men det vil Pogba ikke gå med til, på grund af den behandling, han fik i klubben sidst.

Barcelona til møde med Pogba-agent

De seneste rygter har lydt på, at FC Barcelona arbejder på en aftale med den 22-årige spiller, som angiveligt skal gælde fra næste sommer.

Indtil nu trækker Pogba dog stadig i den sort- og hvidstribede kamptrøje, og det gør han også tirsdag, når Juventus møder selvsamme Manchester City, som gerne havde set det franske navn i deres trup.

Her skal Italienerne følge op på deres store succes i turneringen fra sidste år, hvor de spillede sig til en finaleplads. De formåede dog ikke at snuppe guldet fra FC Barcelona, men Paul Pogba bliver en vigtig aktør, hvis succesen fra sidste sæson skal gentages i år.

'Hvorfor lod I ham gå, United?'