CL-vinder har fundet anden levevej: Folk ser ned på hans nye job

Jesper Blomqvist har fundet sig til rette som pizzaejer på en svensk ø

Jesper Blomqvist og Manchester United-holdet med Champions League-pokalen. Foto: All OVer
Jesper Blomqvist og Manchester United-holdet med Champions League-pokalen. Foto: All OVer

Den svenske fodboldstjerne Jesper Blomqvist var sammen med Peter Schmeichel med til at vinde Champions League, Premier League og FA Cuppen 1999.

Men der skulle gå 15 år, før han kom sig over sin fodboldkarriere og fandt den næste ting, han elskede.

Blomqvist har nu en pizza-restaurant på den svenske ø Lidingö 20 minutter øst for Stockholm. For et år siden fortalte han om det til Expressen, men først nu elsker han det for alvor.

- Jeg er nødt til at sige, at det har været hårdt, når folk i starten spurgte, 'Hvad laver du?', og jeg sagde 'Jeg har et pizzeria', siger Blomqvist til Daily Telegraph, der har besøgt ham.

- Det var hårdt, at folk så ned på dig. Så har jeg været nødt til at forklare, at det er det bedste pizzeria!, siger Blomqvist.

- Nu er jeg ligeglad. Folk synes at sige, 'er du nede dér, og har du tabt alle dine penge'. Det kan være en lille smule... siger Blomqvist og fuldfører ikke sætningen, men siger i stedet.

- Jeg kunne ikke være mere ligeglad.

- Jeg kan forstå det og føler det også selv. Det er ikke noget problem. Det er bare mig, der skal arbejde med mig selv. Fodboldspillere har været meget forkælede. Det er meget nemt at miste perspektiv og jordforbindelse, og disse penge kan jo ødelægge spillere.

Artiklen fortsætter under billederne

Jesper Blomqvist mod Stig Tøfting i en landskamp. Foto: Kim Agersten
Jesper Blomqvist mod Stig Tøfting i en landskamp. Foto: Kim Agersten

Jesper Blomqvist i aktion mod Brøndby i Champions League. Foto: Thomas Borberg
Jesper Blomqvist i aktion mod Brøndby i Champions League. Foto: Thomas Borberg

Her ses tydeligt den utrolige udvikling som Baharak Soleymani har været i gennem. Foto: Privat Sport og Spil Sådan tabte jeg 40 kilo: Få de gode tips og tricks

Foto: Colourbox Rejseunivers Napoli: Her er madkenderens gastroguide

- Sådan er det. Du skal lære at håndtere det, og det er svært. Jeg er så glad for, at jeg blev opdraget i det nordlige Sverige, hvor du holder fødderne på jorden, og du skal arbejde hårdt,

- Når kunderne siger, at det er den bedste pizza, de nogensinde har fået, så giver det meget, siger Blomqvist.

- Du ser på forretningsperspektiverne. Kan vi blive større. Hvordan kan vi gøre den næste ting og beholde passionen for mad.

Han taler om de sjældne gange, hvor han og hans partnere sidder ned og prøver nye opskrifter, en ny Parma-skinke eller en anderledes vin.

- Så er jeg i himlen, siger Blomqvist.

Jesper Blomqvist nåede 32 landskampe for Sverige, mens det over tre sæsoner blev til 37 kampe for Manchester United - blandt andet startede han inde i den legendariske Champions League-finale i 1999 mod Bayern München.

Inden da havde han fået sit store gennembrud i Champions League for IFK Göteborg, røg så til AC Milan og Parma, inden turen gik til United. Derefter nåede han ganske få kampe for Everton og Charlton, inden han i 2003 vendte hjem til Djurgården, og karrieren blev stoppet for Hammarby i 2010, mens han siden også har været med i den svenske udgave af Vild med dans.

Jesper Blomqvist er ikke den eneste tidligere fodboldspiller, der er blevet pizzamand. Her kan du læse om en tidligere Superliga-angriber, der har kastet sig over pizzaen. LÆS MERE HER

Anne Mette Hansen og de øvrige landsholdsspillere har ladet op til storkampen mod Rusland med en noget alternativ menu. Foto: Lars Poulsen Håndbold Lader op til storkamp: Spiser burger, pizza og pomfritter

Tipsbladet har fanget Zorniger til en lang snak efter en flot efterårssæson. Foto: /ritzau/Jens Dresling Sport og Spil Zorniger om vejen til succes'en: Vi spiste pizzaer i en måned

Vægtløftning er en af de sportsgrene, hvor man kan begynde i en moden alder. Foto: Shutterstock Sport og Spil Aldrig for sent: Disse sportsgrene kan du stadig nå at blive god til

4 kommentarer
Vis kommentarer