Cornelius klar til udlandet: Her kan han ende

- Jeg skal til udlandet igen, men timingen skal være den rigtige både for FCK og mig, siger Andreas Cornelius

Premier League blev ingen succes for Andreas Cornelius, men angriberen er på ingen måder skræmt af udsigterne til et nyt ophold uden for de trygge omgivelser i FC København. 

Det bliver med stor sandsynlighed intet gensyn med Premier League, men til gengæld kan Bundesligaen godt blive næste destination for den 23-årige bomber, erfarer Ekstra Bladet.

Og et skifte kan måske allerede komme på tale i vinterpausen, hvis præstationerne fortsætter som tilfældet har været de seneste par måneder.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er flere bundesligaklubber blevet opmærksomme på den fine start Andreas Cornelius har fået på sæsonen. 10 mål i 16 kampe går sjældent ubemærket hen. Ikke mindst når der præsteres på den helt store scene i Champions League.

I aften sidder der således repræsentanter fra 35 udenlandske klubber for at se nærmere på Andreas Cornelius og de 21 øvrige aktører. Fire af dem er tyske.  Men hverken Bayern München eller Dortmund er formentlig i Parken for at se FCK-bomberen. Til gengæld er Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach mere realistiske muligheder for en fremtidig klub for den 23-årige angriber.

Han debuterede for et par uger siden mod Porto i den fornemste klubturnering. Her havde han stor indflydelse på, at FCK hentede et uventet point i puljens sværeste udekamp.

- Jeg kom hjem igen til FCK for at blive en bedre spiller. Det er også planen, at jeg skal til udlandet igen. Men jeg ved ikke, hvornår det bliver. Helt afgørende er det, at timingen er den rigtige. Både for mig og for FC København, siger Andreas Cornelius til Ekstra Bladet.

57390712.jpg 

Svært at planlægge fremtiden
På spørgsmålet om han kan se sig selv i Bundesligaen, tøver han lidt med at blive alt for konkret.

- Jeg har på nuværende tidspunkt ikke gjort mig de store tanker, om hvor jeg skal hen. Det er svært at planlægge den slags. Jeg ser på de muligheder, der til sin tid dukker op. For mig er det vigtigt at holde fokus på så få ting som muligt ellers falder mit spillemæssige niveau, siger Andreas Cornelius.

For to uger siden – lige inden Porto-kampen – kunne Andreas Cornelius lige snige sig ind i en top-5 over de bedste angribere i Superligaen, ifølge Peter Graulund og Peter Kjær, der udpegede ligaens bedste bombere på tv. Ifølge dem var både Morten Duncan Rasmussen, Marcus Ingvartsen og Martin Pusic bedre end FCK-bomberen. Lige nu virker det ærlig talt mere end tvivlsomt om nogen af de tre førstnævnte overhovedet kunne spille sig på FCKs mandskab.

Det kan Andreas Cornelius i sandhed. Han er sikker starter mod Club Brugge i aften, hvor hans power, gennembrudskraft og skarphed i feltet kan blive nøglen til sejr for FC København.

Bedste FCK-hold i min tid
- Jeg vil ikke sige, vi er favoritter mod Brugge. Men præstationerne i hjemmekampene bliver meget afgørende for vores muligheder i gruppen. Vi skal vinde nogle af hjemmekampene for at stå med et godt udgangspunkt, siger Andreas Cornelius og fremhæver det nuværende FCK-kollektiv som en stærk enhed:

- Det her FCK hold er det bedste jeg har spillet på. Jeg vil også vurdere, at det er det stærkeste i mange år, påpeger han.

Der er sket meget med Andreas Cornelius, siden han i 2012/13 fik sit gennembrud, blev topscorer med 18 træffere i Superligaen og solgt for 75 mio. kr. til Cardiff.

- Jeg er en bedre fodboldspiller nu i forhold til dengang, jeg brød igennem. Jeg føler, jeg er en mere komplet spiller, der på banen kan mange flere ting. Jeg er blevet bedre til at holde fast i bolden og frem for alt har jeg fået meget mere erfaring, mener Andreas Cornelius, der tirsdag spiller den første Champions League-kamp i Parken.

Cornelius1111.jpg 

Ståle er FCKs transfergud

Imponerende rekord: Parken er FCKs fæstning

                                                       - - - - - - - - - -

Ståle vil holde på Cornelius

Det er meget svært at planlægge i fodboldens verden.

Men som udgangspunkt står der ikke i Ståle Solbakkens planlægningskalender, at Andreas Cornelius skal sælges lige med det samme.

FCK-træneren har skrevet ind, at Ludwig Augustinsson og Mathias Zanka Jørgensen skal skydes af sted næste sommer. Men han har ingen planer om at slippe den 23-årige angriber allerede nu.

Men de planer kan blive ’ødelagt’, hvis den formstærke angriber fortsætter med at præstere på et højt, stabilt niveau. Ikke mindst i Champions League.

- Det ligger ikke i kortene, at Cornelius skal sælges til vinter, men det kan jo godt ende i en win-win situation for alle parter, erkender Ståle Solbakken

Med den henvisning mener FCK-træneren, at klubben kan få så stort et bud på angriberen, at man simpelthen er tvunget til at sige ja tak.

For FC København er over de sidste år blevet en sælgende klub. Et faktum, som Ståle Solbakken er opmærksom på.

56746884.jpg 

Som det fremgik af Ekstra Bladet mandag har nordmanden også leveret varen på den front. Han har – siden sin hjemkomst for tre år siden præsteret et transfer-overskud på mere end 20 mio. kr. Og det er oven i købet sket, selv om han brugte 27 mio. kr. på at hente Andreas Cornelius hjem fra Cardiff.

Du lægger karriereplaner for alle dine spillere. Hvornår skal Andreas Cornelius i grunden sælges?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg tror, det er meget vigtigt, han spiller stabilt, før han tager sin næste tur til udlandet.

Var der ikke en aftale om han skulle sælges i løbet af to år, efter han vendte retur i januar 2014?

- Det husker jeg ikke. Men så brækkede han jo benet og det vanskeliggjorde i hvert fald tingene. I øvrigt havde vi heller ikke lagt karriereplanerne for ham, da han kom hjem.

Hvis Cornelius fortsætter med at præstere i Champions League, kan han blive solgt til vinter?

- Ja. Men det er ikke planen. Vi har et sportsligt produkt, vi skal forsvare. Men jeg erkender, at der selvfølgelig kan komme en situation, hvor ingen af parterne kan sige nej, siger Ståle Solbakken.

TV:

FCK-Brugge_WEB.png

90’ernes danskere i Premier League: Sådan gik det - og her er de i dag

Så stærkt står FCK - Ståles nye hold

Så meget tjener FCK-stjernerne

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt