Danmarks næste top-angriber? 18-årig scorer i Ajax-debut

Kasper Dolberg scorede i sin debut for Ajax, og klubben ser verdensklasse-potentiale i spilleren, der afviste Brøndby og Wolfsburg, har de tidligere fortalt

Følg Fodbold
Følg Champions League

- Kasper Dolberg er en god angriber, men han er så ung, at vi ikke kan nøjes med ham til en hel sæson. Hvis Arkadiusz Milik forlader os, så skal vi have en erfaren angriber ind også.

Sådan sagde debuterende Ajax-træner Peter Bosz før tirsdagens Champions League-kvalifikationskamp hjemme mod græske PAOK.

Måske mener han noget andet efter at have set Dolberg i aktion i sin første officielle kamp i Ajax-trøjen, for danskeren var Ajax’ klart farligste mand, og 13 minutter inde i anden halvleg kom forløsningen, da han fladt bankede bolden i nettet fra 20 meters afstand til slutresultatet 1-1.

Se super-målet øverst

Allerede efter et kvarter var han tæt på, men hans skud gik lige forbi mål. Blot to minutter senere fik Dolberg så bolden i nettet, da han udnyttede en ripost fra et skud fra Davy Klaassen, men uheldigvis fløjtede dommeren en kneben offside.

Den blonde angriber med fortid i Silkeborg var piv-farlig. Fem minutter før pausen kom han til sin tredje afslutning, men måtte se målmanden klare, og et par minutter inde i anden halvleg måtte keeperen bruge det yderste af neglene til at tippe et godt dansk hovedstød over mål, inden den fortjente scoring endelig kom. Og danskeren var endda tæt på at glide 2-1 i nettet, inden Lasse Schøne kom ind fra bænken til sidst.

Det er blot et år siden, at Dolberg skiftede fra Silkeborg og valgte Ajax efter at have afvist Brøndby, der viste interesse.

- Det tror jeg godt, at man kan sige, at der var, sagde Dolberg i et interview med TV3-programmet Golazo, og også Wolfsburg blev afvist.

- Jeg havde et par muligheder. Jeg var faktisk også nede i Wolfsburg, sagde Dolberg, der altså kunne være blevet holdkammerat med Nicklas Bendtner, men til sidst valgte Ajax.

56070606.jpg 

Noget tyder på, at det var et rigtigt valg, selvom Ajax altså planlægger at hente endnu en angriber, hvis den ferieramte polske EM-angriber Milik smutter til Napoli.

Kasper Dolberg fylder 19 til oktober og har foreløbig spillet 23 U-landskampe og scoret otte mål. Spørgsmålet er, hvornår A-landsholdet kalder for den 24. dansker i Ajax – den udenlandske klub med flest danskere gennem tiderne.

I Ajax har de hele tiden haft store forventninger til Dolberg.

- Det er stadig for tidligt at sige, om han bliver den nye Patrick Kluivert, men sikkert er det, at Richard Witschge (ungdomstræner i Ajax, red.) taler meget positivt om ham og er meget tilfreds med ham, sagde Ronald de Boer i december, da hans bror var cheftræner, og han selv var en del af staben.

- Han gør et rigtig godt indtryk for én, der er med på træningslejr for første gang. Det er ikke sådan, at han er meget iøjnefaldende, men alt, han gør, er godt. Stort set alle hans bolde kommer frem. Han agerer, som var han ti år ældre, lød det en måned senere fra daværende cheftræner de Boer til Voetbal International.

Her kan du lære den unge komet bedre at kende:

Tilbage i februar talte også U-trænere varmt om Dolberg.

- Han er nu nødt til at bevise sit talent. Få det udført. Forventningerne til ham er ekstra høje, og det har vi også talt om. Han kan blive en verdensklasseangriber, men vi skal passe på, at det ikke går for stærkt, sagde Frank Peatree, der er træner for Ajax A1, til Ajax Life.

Dolberg skrev i første omgang en tre-årig kontrakt med Ajax, men den blev i foråret forlænget helt til 2021, for klubben tror virkelig på deres nye danske bomber.

Hvem skal på landsholdet? Her er Danmarks 100 bedste spillere

Kasper Dolberg NY.jpg

Elkjær lover Higuain-mål: Men nu kommer en endnu større handel 

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind