Annonce:
Annonce:

Dansk dominans: Ekstra CL-plads rykker nærmere

Danmark er efter torsdagens sejre avanceret yderligere på klub-ranglisten, og vi nærmer os en ekstra plads i Champions League, men den direkte plads i gruppespillet er langt væk efter regelændringer

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Både Lyngby og FC Midtjylland gjorde kort proces, da de torsdag spillede sig videre i Europa League. Og med fire sejre i fire kampe har Danmark fået et optimalt afsæt i den nye Europa-sæson, og det er vigtigt for fremtidens fordeling af pladser i Europa, hvor reglerne er ændret.

Danmark sluttede sidste sæson som nummer 18 på listen, der tæller de seneste fem sæsoners resultater i Europa. Men med sæsonen 2012/2013 slettet rykkede vi op som nummer 17 og med de fire danske sejre, så er vi nu avanceret yderligere på klub-ranglisten til nummer 16.

Danmarks fire sejre giver otte point, men da der er tale om kvalifikationskampe, så halveres pointene til fire, og da de skal divideres med fire deltagende danske hold, så er Danmark sikret et point til listen allerede.

Annonce:

Det gør, at Danmark på den aktuelle liste er gået forbi Kroatien og Rumænien på listen, der bestemmer antallet af europæiske pladser, der skal spilles om 18/19-udgaven af Superligaen til den europæiske 19/20-sæson.

liste uefa

Danmark har nu Østrig, Grækenland og Schweiz lige foran sig og skulle Danmark gå forbi bare et af landene, så er 15.pladsen i hus, og det vil give Danmark en ekstra plads i Champions League-kvalifikationen, så sølvvinderen er med i kvalifikationen med de store nationer, mens mesterholdet først træder ind i tredje kvalifikationsrunde i mesterruten.

Drømmescenariet er selvfølgelig også at nå op og få en garanteret plads i Champions League-gruppespillet, men med UEFAs store ændringer gældende fra 18/19-turneringen, så bliver det noget sværere for danske hold.

Annonce:

Tidligere fik de 12 bedste nationer et hold direkte i gruppespillet, men da der fra næste sæson skal være plads til fire klubber fra de fire bedste lande, så kræver det nu en plads i top-10 at gå direkte i gruppespillet, hvilket også betyder, at mesterklubber fra lande som Holland og Tyrkiet kan miste den direkte plads og skulle ud i kvalifikation.

- Hvis alle danske hold er lidt dygtige i år og næste år, så er 15. pladsen inden for rækkevidde, og det er nok her, at ønskescenariet bør være, siger Niels-Christian Holmstrøm til Ekstra Bladet.

- Flaskehalsen er blevet mere snæver, og ændringerne har gjort det sværere for hold i lande som Danmark at kvalificere sig til gruppespillet, siger Holmstrøm.

- Det er også derfor, at vi kigger på ændringer i formatet fra 2021 til 2024, for denne retning kan ikke blive ved, siger Holmstrøm, der sidder med ved bordet, når Europas klubber i ECA-sammenhæng diskuterer fremtidens klubfodbold.

Annonce:

- Der har været nogle møder i løbet af foråret, hvor de har været lidt mere medgørlige end tidligere, men nu skal diverse ting diskuteres, og jeg tror, at vi nærmer os et billede af det hele omkring lodtrækningen i Monaco i august, siger Holmstrøm.

UEFA-koefficient-profilen har opdaget den gode danske start:
dansk dominans

Går man tilbage til 2016 var Danmark helt nede som nummer 24, men så langt synker Danmark ikke tilbage igen foreløbig efter FC Københavns flotte resultater i sidste sæson. Holmstrøm er dog slet ikke glad for ranglisten.

- Hele nationsranglisten er outdatet på en mærkelig måde. Det giver ikke mening hverken i toppen eller bunden, når et land som Polen med 40 millioner indbyggere har samme antal hold med som Gibraltar eller Andorra, siger Holmstrøm.

Han er heller ikke glad for, at top-fire fremover har fire lande direkte i Champions League-gruppespillet.

Annonce:

- Der har været en almindelig undren over, at man pludselig gav italienerne to pladser. De har lobbyet i lang tid for, at de har gjort det godt i Champions League, men som jeg drillede dem med, så kom Roma ikke engang med i Champions League, fordi de tabte til Porto, siger Holmstrøm.

- Nu er det blevet sådan, men jeg tror, at de har forstået, at det ikke nytter noget, at de fire store nationer bare spiller mod hinanden, siger Holmstrøm.

Han gør opmærksom på, at det er meget tidligt at tale om Danmarks placering, da sæsonen endnu er meget ung, og lande som Rumænien og Grækenland endnu ikke har haft hold i aktion. Det har flere andre nationer heller ikke, men de har til gengæld allerede fået godskrevet de point, som man får at være direkte i gruppespil.

Et land som Østrig, der på 15. pladsen ligger lige foran Danmark, har til gengæld allerede sat point til. Rheindorf Altach måtte således nøjes med 1-1 i den ene af de to kampe mod et georgisk hold. Sådanne pointtab har dansk fodbold foreløbig undgået, og dermed er grundlaget lagt for en god sæson, der kan sikre fremtiden.

Annonce:

Rykker Danmark længere op på ranglisten vil danske hold til gengæld slippe uden om flere af disse tidlige kvalifikationskampe, der igen i år giver Danmark billige point og på den måde kan andre lande måske igen gå forbi Danmark.

DANMARKS PLACERING PÅ UEFAS KLUB-RANGLISTE
2018: Foreløbig 16 (top-15 får to hold i CL-kval)
2017: 18
2016: 24
2015: 22
2014: 19
2013: 15
2012: 13
2011: 12
2010: 15
2009: 16
2008: 19
2007: 21
2006: 23
2005: 23
2004: 22
2003: 24
2002: 21
2001: 21
2000: 18
Fremskriver man til de kommende tre år ligger Danmark nummer 12, 12 og 10.

FCK havde stor succes i Europa sidste år:

Brøndbys nye tyske keeper? Kom tættere på ham her:

Bedste sæson nogensinde: Danmark rykker på europæisk rangliste 

Henter PL-legende: Driller dansk stjerne og tidligere FCK'er

Sådan endte 17-årige Victor i Ajax

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: