Dansk kommentator går viralt: - En gevaldig smutter

Niels Christian Frederiksen troede ikke, man kunne høre, hvad der blev sagt efter Champions League-braget mellem Manchester City og Tottenham

Niels Christian Frederiksens udbrud er nået vidt og bredt ud i verden. Foto: Thomas Sjørup
Niels Christian Frederiksens udbrud er nået vidt og bredt ud i verden. Foto: Thomas Sjørup

- Fucking bloody shite.

Sådan lød det med et grin fra den danske Champions League-kommentator Niels Christian Frederiksen efter vanviddet i Manchester, hvor Tottenham gik i i semifinalen efter et målorgie af den anden verden.

TV3's rutinerede stemme troede, at han og Jan Mølby var gået af og ikke kunne høres længere - men det var kun på hovedkanalen. På en anden kanal kunne man høre de to tale videre.

- Hold kæft, jeg synes også, han så offside ud i første omgang. Han går lige tilbage og får den med sig, fortsatte kommentatoren med reference til den vilde afslutning.

- Fuck, en kamp, mand. Det kan sgu noget, det VAR der. Det må jeg bare sige. Fed underholdning, du.

Normalt en tv-mands værste mareridt, men Frederiksen er blevet hyldet for sin passion fra nær og fjern, efter hans udbrud kom ud. Ekstra Bladet kan ikke bringe klippet grundet rettigheder.

For de to her er situationen vidt forskellig. Hany Mukhtar skal sælges, og Benedickt Röcker får ikke sin kontrakt forlænget. Den tyske invasion er slut på Vestegnen. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Raus! Tysk udrensning begyndt i Brøndby

Gevaldig smutter
Frederiksen fortæller til Ekstra Bladet, at han var glad for, at der ikke blev sagt værre ting i den periode, hvor folk kunne høre ham og Mølby.

- Det er en gevaldig smutter og normalt noget, man skal tage meget alvorligt. Der kan jo ryge en grim finke af panden, som der jo gjorde med Andy Gray, der blev fyret, siger Frederiksen med henvisning til Sky Sports-kommentatoren, der fik udtalt sig sexistisk, da han troede, han var off air

I dette tilfælde var det bare en umiddelbar reaktion efter en helt sindssyg kamp.

- Det er okay, fordi der i virkeligheden ikke blev sagt noget, der var så slemt. Jeg er med på, at det ikke er de fineste gloser, og jeg får nok svært ved at forklare min mindste på ni, at man skal tale pænt. Det var bare ren fodboldbegejstring, siger Frederiksen.

Det er teknikken hjemmefra, der skal sørge for at lukke ned for deres lyd. Nu skete der ikke mere, og så er det bare videre.

- Der er højt til loftet ude hos os.

Sormani er tilbage i Danmark, efter han kvittede sit job i Vejle - nu taler han ud om sin tid som cheftræner for vejlenserne. Foto: Anders Brohus Sport og Spil For første gang efter stoppet: Nu taler Sormani ud

- Du bliver jo hyldet for passionen ude omkring i verden. Hvordan har du det med det?

- Jeg kan jo ikke klage over reaktioner. I virkelighed får jeg vel bare sagt, hvad folk tænker. Jeg rammer det på en eller anden måde. Uden at skulle ophøje det helt er det jo en modernisering af Flemming Tofts 'huttelihut', altså et udbrud oven på en fantastisk oplevelse. Hvis man ikke kan være begejstret over det, så skal man hverken kommentere eller se fodbold.

Mange taler om, at 4-3-kampen er blandt de bedste Champions League-kampe nogensinde, og den rangerer da også højt hos Frederiksen.

- Nu husker man altid dem, der er tættest på ekstra godt, men det er da en kamp, jeg altid vil huske, når man har et stille øjeblik. Det var en ekstraordinært god fodboldkamp. Verdens bedste fodbold på den allerstørste scene.

Sikke en aften for Eriksen. Foto: Ritzau Scanpix Champions League Eriksens vildeste rutsjebanetur: - Jeg tabte hovedet

Viktor Fishcer i (kunst)græsset i Farum. FCK'erne har det traditionelt svært i det nordsjællandske. Foto: Lars Poulsen FC København - 19. apr. 2019 - kl. 07:06 Ro på, FCK: Skrækbane venter

Se også: Før afviste de bud: Sistos aktie er styrtdykket

Sikke en aften for Eriksen. Foto: Ritzau Scanpix Champions League Eriksens vildeste rutsjebanetur: - Jeg tabte hovedet

Camp Nou har plads til næsten 100.000 tilskuere. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Undgå at blive flået: Sådan sparer du flere tusinde på fodboldrejsen

41 kommentarer
Vis kommentarer