Danske eksperter uenige: Der VAR ikke straffe

Preben Elkjær og Per Frimann mener, at United aldrig ville have fået straffe i gamle dage

Hør meget mere om reaktionerne her. Producer: Martin Lorentsen

Manchester blev i store perioder spillet ud af Parc des Princes, men englænderne er alligevel videre i Europa takket være to parisiske kæmpefejl, iskolde Romelo Lukaku – og VAR!

Marcus Rashford kunne forløse den britiske jubel og sendte PSG-spillerne dybt ned i kulkælderen, da han tre minutter inde i overtiden kunne banke et straffespark forbi veteranen Gianluigi Buffon til 3-1 og dermed sikre videre avancement.

Men United burde ikke have haft straffesparket, mener to danske eksperter. Eller helt præcist: I gamle dag var det straffe aldrig blevet dømt, mener Per Frimann og Preben Elkjær, der var i studiet hos TV3+ på en dramatisk Champions League-onsdag.

Studievært Peter Grønborg spørger: Var der straffe?

- Det synes jeg jo ikke, svarer Per Frimann.

- Hvordan skal man så kunne springe op. Han bruger jo sine arme til at løfte sig i vejret og vender ovenikøbet ryggen til, da han bliver ramt, siger Per Frimann om PSG-forsvareren Kimpembe, der blev ramt af Diogo Dalots skud.

- Jeg kigger på spillernes reaktion, og der er ikke én Manchester United-spiller, der reagerer på den her, siger Per Frimann.

Preben Elkjær er helt enig:

- Jeg synes ikke, der er straffe, og før i tiden var der aldrig blevet dømt ét i den situation. Bolden kommer med 200 km i timen og rammer ham. Det straffe var aldrig blevet dømt uden VAR, konstaterer TV3-eksperten.

- Nu bliver situationen gransket i VAR-rummet, og konklusionen må bare være, at hver gang, der er en berøring af en arm inde i feltet, så er der straffe. Paris-spilleren vender ryggen til, og det er jo ikke hans vilje at blive ramt. VAR har talt, siger Preben Elkjær.

Neymar jr. fulgte med rædsel kampen sammen med Neymar sr. Foto: Christian Hartmann/Reuters/Ritzau Scanpix Champions League Neymar amok efter CL-exit: En skændsel

Marcus Rashford har netop bragt United på 3-1. Kammeraterne er pænt tilfredse... Foto: Ritzau Scanpix Champions League Parisisk VAR-ridt: United gør det umulige

Foto: Ritzau Scanpix Premier League Neville: Solskjær får jobbet

Jaap Stam bliver ny træner i Nicolai Jørgensens Feyenoord. Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix Holland United-kæmpe overtager danskerklub

143 kommentarer
Vis kommentarer