Danskerguf og stormøder: Sådan går det i ottendedelsfinalerne

Danskermøde og store brag er på menuen i foårets ottendedelsfinaler i Champions Leagues. Ekstra Bladet vurderer de tilbageværende 16 klubbers chancer efter mandagens lodtrækning

Christian Eriksen skal møde Borussia Dortmund med Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen. Foto: AP
Christian Eriksen skal møde Borussia Dortmund med Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen. Foto: AP

Danske Champions League-fans kan godt begynde at slikke sig om munden forud for knockout-kampene i foråret.

Mandagens lodtrækning til ottendedelsfinalerne ville det sådan, at Christian Eriksen og Tottenham skal op mod tyske Borussia Dortmund, der har både Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen i folden.

Mødet mellem Tottenham og Dortmund, der skal spilles over to kampe i februar og marts, ligner på forhånd den tætteste duel af de otte opgør.

De to hold mødtes også i gruppespillet i sidste sæson, hvor Tottenham trak sig sejrrigt ud af begge opgør, men tyskerne har haft en forrygende sæson indtil videre.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kan Thomas Delaney og Dortmund fortsætte den stærke form mod Christian Eriksens Tottenham? Foto: AP
Kan Thomas Delaney og Dortmund fortsætte den stærke form mod Christian Eriksens Tottenham? Foto: AP
 

I Bundesligaen fører Thomas Delaney og co. med hele ni point ned til nummer to, mens de tog gruppesejren i Champions League foran Atletico Madrid, Club Brugge og Monaco.

Tottenham havde derimod brug for et mirakel for overhovedet at nå til ottendedelsfinalen, efter de blot stod med ét point for de første tre kampe. Kun Christian Eriksens sene sejrsmål hjemme mod Inter og en sen udligning mod Barcelona på Camp Nou sørgede for, at Mauricio Pochettinos mandskab sneg sig videre.

På grund af gruppesejren har Dortmund fordel af at starte på udebane, så de kan afgøre sagerne i returkampen hjemme på deres berømte stadion, Signal Iduna Park.

Til gengæld er det endnu uvist, om Tottenhams nye stadion står klar til første opgør 13. februar. Alternativt vil Wembley Stadium blive taget i brug, som det også var tilfældet i gruppespillet.

Chancevurdering: 50-50

 

Nedenfor kan du se en gennemgang af de resterende syv opgør og en vurdering af holdenes chancer for at gå videre. Antallet af stjerner angiver kampenes wow-faktor.

Første kamp i ottendedelsfinalerne spilles 12./13. februar og 19./20. februar, mens der er returopgør 5./6. marts og 12./13. marts.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Christian Eriksen kan se frem til danskermøde i Champions League. Foto: AP Champions League - 17. dec. 2018 - kl. 12:30 Kæmpe danskerbrag venter i Champions League

Kasper Hjulmand skal bruge juleferien til at tænke over fremtiden. Skal han forlænge med FC Nordsjælland eller forlade Farum-klubben? Flere vil gerne have fingrene i den dygtige træner. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Den store trænerkarussel: Han er jaget vildt!

5 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere