Annonce:
Annonce:

De taler om Lewandowski og OB: Bayern skal gøre noget helt vildt

OB's mirakel i Madrid fra 1994 har pludselig fået nyt liv i de tyske medier inden CL-braget mellem Bayern München og Real Madrid

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Hvis Bayern München gerne vil kvalificere til sig semifinalerne i Champions League, så skal de blot tage ved lære af OB’s heltedåd i UEFA Cuppen fra 1994.

Den danske Superliga-klub besejrede nemlig mægtige Real Madrid med 2-0 på selveste Santiago Bernabéu og sikrede sig dermed videre avancement i den europæiske klubturnering.

'Miraklet i Madrid' blev det fynske fodboldholds fremragende bedrift senere døbt.

Den danske succeshistorie har nu fået nyt liv i flere tyske medier. Missionen er klar: München skal gøre OB kunststykket efter.

Og heldigvis for Bayern München har de tyske mestre fået et ekstra våben tilbage i folden, når krigen skal stå i Madrid.

Klubbens topscorer, Robert Lewandowski, er nemlig tilbage i truppen, efter at den polske angriber sad udenfor med en forslået skulder, da Real Madrid gæstede München i sidste uge.

Annonce:

- Jeg har det fint. Alt er ok, sagde Lewandowski til klubbens tv-station, efter at han søndag havde sluttet sig til holdkammeraterne og trænet med i en time.

Den polske landsholdsspillers tilbagekomster det håb, som Bayern rent statistisk skal klynge sig til.

Fantastisk sæson
Lewandowski har scoret syv mål i Champions League og 26 i Bundesligaen i denne sæson. Sidstnævnte antal gør ham til delt topscorer med Dortmunds Pierre-Emerick Aubemeyang i den bedste tyske række.

- Han (Lewandowski, red.) vil hjælpe os. Han er en spiller, som altid scorer en masse mål og giver selvtillid til resten af holdet, siger Bayern-træner Carlo Ancelotti ifølge AFP.

Men det er måske lettere sagt end gjort for Bayern at vende skuden mod Real Madrid på udebane. Det er der således ikke er nogen klub, der har gjort, siden OB gjorde i det i 1994.

Den danske klub er nemlig den eneste, der efter et nederlag på eget græs (2-3 til Real Madrid, red.) har formået at sende Kongeklubben ud af Europa.

Annonce:

Det skriver den tyske udgave af fodboldmediet Goal.com som optakt til tirsdagens Champions League-brag mellem Bayern München og Real Madrid.

Den tidligere OB-spiller og nuværende fodboldekspert hos TV 2 Sport, Morten Bisgaard, er en af dem, der tydeligt husker sejren på Bernabéu – for han var selv på banen og scorede:

- Det var jo helt uvirkeligt og kæmpe stort. Vi havde alt at vinde og intet at tabe. Det var en stor fordel, at vi dengang kunne gå ind til kampen som underdogs. Men vi havde jo faktisk også et ret godt hold, der var fysisk stærkt og designet godt til europæisk fodbold.

- Real Madrid undervurderede os uden tvivl, samtidig med at vi havde troen på, at det godt kunne lade sig gøre, lyder det fra Morten Bisgaard, der selv havde en yderst vigtig og altafgørende fod med i den overraskende triumf.

29801262.jpg 

Annonce:

'Det hele gik i sort'
Den tidligere striwede-midtbanemand blev skiftet ind undervejs i et opgør, hvor målmand Lars Høgh op til flere gange havde ageret brandslukker med imponerende og mirakuløse redninger. I overtiden kunne Bisgaard så krone værket ved at sparke bolden i kassen til det sensationelle 2-0-resultat. Et gyldent og vel sagtens karrieredefinerende øjeblik for den unge dansker.

- Lars Høgh startede angrebet, og jeg kunne faktisk løbe ugeneret hele vejen op til modstandernes mål. Igen et tegn på deres arrogance. De troede med garanti, de allerede havde vundet kampen – ingen sandsynlighed for at vi kunne score flere mål i den kamp, mener Morten Bisgaard.

- Men bolden blev lagt rigtig flot indover af Michael Schjønberg, hvorefter Jesper Hjorth hoppede over bolden som aftalt, og jeg sparkede den modsat af målmanden, som kastede sig ned mod første stolpe.

- Bolden gik i mål og det hele gik i sort, mens tilskuerne hujede. Medspillerne kom sprintende hen mod mig, og det flimrede for øjnene, fortæller Morten Bisgaard om sit blot tredje og mest betydningsfulde mål i OB-trøjen.

29801265.jpg 

- Der var en euforisk stemning i omklædningsrummet bagefter. Men jeg tror ikke, at det var gået helt op for os, hvor stort det egentlig var.

Annonce:

- Lars Høgh var underligt fattet, han virkede ret seriøs efter kampen, som om det lige skulle bundfælde sig. Han skilte sig i hvert fald lidt ud fra os andre, der hang som aber i garderobeskabene med fest og sang, siger Morten Bisgaard.

Afstanden fra de største og stærkeste klubber i Europa til de mindre hold er blevet betydeligt større med årene. Og derfor er OB’s eventyr stadig så enestående en fortælling. Men med den rette mængde af held og de berømte marginaler kan der stadig vente flere mirakler som dette i fremtiden, lyder det fra TV 2 Sportens fodboldekspert.

TV: Lewandowski is back: Se da han lavede 4 mål mod Real Madrid

Skadet Bale misser CL-returkamp mod Bayern München

Bayern har topscorer klar til returkamp i Madrid

'Venter stadig på bolden lander': Bayern-spiller til grin på internettet

Real-træner: Vi skulle have vundet større

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: