Delaney efter drømmemål: Det var svar på tiltale til Ståle

- Nu er vi med i kampen om andenpladsen, men der skal flere af den slags præstationer til i resten af gruppekampene, siger anfører Thomas Delaney

Ståle Solbakken og Thomas Delaney har, hvad man roligt kan kalde et ganske specielt forhold.

Efter FCK-kaptajnen havde kostet Portos føringsmål for et par uger siden, fik han en offentlig skideballe af FCK-bossen. Og Ståle Solbakken fulgte op for nylig, da Thomas Delaney afsluttede 20 meter over mål med en ’pauseskideballe’ til kaptajnen.

Men nu har Thomas Delaney ligesom lukket ’kæften’ på chefen og givet et svar, som Ståle Solbakken ikke kan sige så meget til.

- Jeg gav lidt svar på tiltale til Ståle, siger Thomas Delaney efter den fantastiske scoring til 2-0 mod Club Brugge.

Fra 25 meter hamrede ham bolden i mål med venstrebenet. En scoring, der kilede sig ind i trekant sammenføjningen uden chance for den belgiske keeper, Ludovic Butelle.

- Da jeg ramte bolden, tænkte jeg det var et godt spark. Men jeg blev i tvivl om den ville ramme stolpen for at gå ind eller ryge forbi. Men når det er sagt, kommer jeg aldrig til at score sådan et mål igen, påpeger FCK-kaptajnen om sin lykketræffer.

Overrasket over magtdemonstrationen
Thomas Delaney var ikke overrasket over FCK evnede at udradere belgierne efter pausen, men han var meget overrasket over det endte med fire mål og sådan en magtdemonstration.

- Det her er noget af det bedste jeg har set i Parken i Champions League. Det var en overlegen præstation, vi leverede efter pausen. Jeg har aldrig spillet international fodbold i Parken, hvor vi har skabt så mange chancer.

- Vi viser, at selv om Brugge måske har et større spillerbudget end os og tilmed har mere kvalitet på enkelte pladser, så har vi et stærkere kollektiv, der er meget mere indarbejdet, forklarer Thomas Delaney.

Han forventer, at 4-0 sejren sender et klart signal i retning mod både Leicester og Porto til de kommende opgaver i Parken.

- Jeg håber sådan en sejr giver lidt respekt og frem for alt ro.

Det her er i hvert fald et udtryk for, at Leicester og Porto godt kan få det svært, når de kommer her til Parken, siger Thomas Delaney.

I spil til andenpladsen
Inden mødet med Brugge havde Delaney kaldt det en sætbold i forhold til kampen om tredjepladsen. Nu erkender han, at FCK kan komme i spil til andenpladsen i gruppen.

- Jeg har hele tiden troet på, vi kunne snuppe den tredjeplads. Men det er klart, at vi nu er i spil til andenpladsen. Men det er også værd at tænke på, at der skal mange flere af den slags præstationer til, hvis vi skal nå det mål, siger Thomas Delaney, der før mødet med Brugge faktisk mente, at det krævede et FCK-hold der skal præstere over evne for at komme i top-2.

TV: Se alle målene fra Parken her

Kæmpe fest: Storsejr sender FCK tættere på drømmeland

 Ståle ryster posen: FCK satser offensivt

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.