Annonce:
Annonce:

Derfor er de fjender: Telefonsamtale splittede Mourinho og Casillas

Forholdet mellem José Mourinho og Iker Casillas er giftigt inden tirsdagens CL-brag mellem Porto og Chelsea

Luften vil være iskold mellem José Mourinho og Iker Casillas. (Foto: AP)
Luften vil være iskold mellem José Mourinho og Iker Casillas. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Der er lagt op til et gensyn mellem gamle venner, når Chelsea og manager José Mourinho tirsdag aften skal i CL-ilden mod FC Porto i Portugal.

Her vender 'The Special One' tilbage til den klub, hvor han fik sit store gennembrud på trænerbænken, og som han førte til triumf i Champions League mod Monaco i 2004.

Men det er langt fra alle på Estádio do Dragão, som står klar med åbne arme, når Chelsea-manageren ankommer.

Den spanske målmandsveteran Iker Casillas gør det med garanti ikke.

For forholdet mellem de to led ubodelig skade, da de begge var i Real Madrid. Og en telefonsamtale med Barcelona-stjernen Xavi spiller en hovedrolle i fjendskabet, der har en lang forhistorie.

Casillas sætter CL-rekord mod gammel fjende e

Annonce:

Det var nemlig José Mourinho, der satte gang i klublegenden Casillas' deroute på Santiago Bernabeu, da han i 2013 sendte ham ud blandt reserverne på bænken og dermed indledte målmandens fald i den spanske hovedstad.

Men faktisk var forholdet mellem træneren og målmanden allerede forgiftet på det tidspunket. Det fortæller Daily Mail i en artikel tirsdag.

José Mourinho ankom til Madrid i 2010, og i den første sæson løb hans mandskab ind i et forsmædeligt 0-5 nederlag til FC Barcelona.

Næste gang de to hold skulle mødes, valgte han en ultra-defensiv opstilling med midtbanetrionen Pepe, Sami Khedira og Xabi Alonso.

Kampen sluttede 1-1, men forinden var Mourinhos hold blevet lækket i Marca, og da Casillas var kæreste med journalisten Sara Carbonero. blev han Mourinhos hovedmistænkte.

Real Madrid må undvære stjerne-kvartet mod Malmö

Siden besejrede Real Madrid rivalerne i den spanske Super Cup, så da holdene senere på sæsonen tørnede sammen i CL-semifinalen, var Casillas en del af en spiller-klike, som mente, at tiden var kommet til at knuse ærkefjenderne fra Catalonien.

Annonce:

Men Mourinho lagde sig ud med sine stjerner, da han valgte en defensiv taktik og tabte, da Messi nettede to gange efter, at Pepe var blevet udvist.

Selv superstjernen over dem alle, Cristiano Ronaldo, var sur og tog bladet fra munden i en direkte kritik af Mourinho.

- Jeg kan ikke lide at spille på den måde, men jeg må tilpasse mig til det, holdet beder om, sagde portugiseren, der måtte en tur på bænken for den udtalelse.

Forholdet til Sara Carbonero var medvirkende til, at tilliden fra José Mourinho røg. (Foto: AP)
Forholdet til Sara Carbonero var medvirkende til, at tilliden fra José Mourinho røg. (Foto: AP)

Men det var de to hadefulde opgør om Super Cup'en i begyndelsen af 2011-12 sæsonen, der gjorde ubodelig skade på forholdet mellem José Mourinho og Iker Casillas.

Her gik temperamenterne for alvor i brand, da Mourinho prikkede den daværende assistenttræner i FC Barcelona, nu afdøde Tito Vilanova, i øjet.

Casillas holdt sig heller ikke tilbage og var i konfrontation med landsholdskollegerne Cesc Fabregas og Xavi.

Bekymret Mourinho: Mine spillere har ikke nogen spillelyst

Annonce:

Men da målmanden efterfølgende ringede Xavi op og fik sluttet fred 'af hensyn til spansk fodbold' blev det af José Mourinho opfattet som decideret forræderi.

- Iker fortjener en masse kredit. Han ringede til mig og Puyol. Han tog ansvar for spansk fodbold, har Xavi konstateret i Marca.

Mens forholdet mellem de spanske stjerner blev genoprettet, så var tilliden til Mourinho brudt.

Senere forsøgte Casillas at slutte fred med sin træner ved at love ham og Real Madrid troskab, men i sin bog om Mourinho, 'The Special One', konstaterer journalist og forfatter Diego Torres, at portugiseren opfatter målmanden som en forræder og stikker, man ikke kan stole på.

Så der bliver næppe noget varmt gensyn mellem de gamle fjender i Oporto, hvor Iker Casillas formentlig er endnu mere motiveret end normalt for at holde buret rent, når han sætter rekord for flest spillede CL-kampe med sin optræden nummer 152 i den fineste europæiske klubturnering. Ubesejrede i 45 kampe - indtil i aften

Her løfter Casillas CL-trofæet for Real Madrid: Ubesejrede i 45 kampe - indtil i aften

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: