Derfor kan FCK-sejr få stor betydning

Ståle Solbakken ser definitivt bort fra Federico Santander onsdag mod Club Brugge – en sejr sikrer seedning til foråret, hvis de ’kun’ spiller Europa League

Der står meget på spil onsdag aften for Ståle Solbakkens tropper på Jan Breydel Stadion i Brugge.

På papiret kan sejren være værdiløs i forhold til at kvalificere sig til knock out-fasen til foråret i Champions League, hvis Porto samtidig besejrer Leicester.

Til gengæld vil en sejr ikke bare have en værdi på 11 mio. kr., som er sejrspræmien i Champions League-gruppespillet. En sejr vil udløse en god bonus i forhold til forårets udfordringer i Europa League.

- Vi har flere ting at spille for. Hvis vi ikke går videre i Champions League, handler det om at blive seedet som en af de fire bedste treere. Det vil bringe os i den bedste halvdel i Europa League, så vi slipper for de store kanoner.

- Her tænker jeg eksempelvis på Manchester United og de næstbedste spanske klubhold, siger Ståle Solbakken, der har lavet sit eget regnestykke for, hvordan FCK kan seedes i Europa League:

- Hvis vi vinder mod Brugge, er vi sikker på at blive seedet. Spiller vi uafgjort, vil chancerne for seedning være 50/50. Taber vi, bliver vi ikke seedet til foråret, forklarer FCK-træneren.

Leder efter Corners makker
Ved mandagens afsluttende træning stod det klart, at Federico Santander ikke kommer med til Belgien, når FCK-truppen tirsdag morgen sætter kurs mod den sidste gruppekamp i Champions League.

- Federico Santander er ikke klar. Han er på maksimum 80 procent. Han slog ikke skaden op i lørdags, men han føler sig hæmmet og ikke i stand til at yde 100 procent. Derfor kommer han ikke med, forklarer Ståle Solbakken.

Nu skal FCK-træneren finde den ideelle makker til Andreas Cornelius som er en sikker starter mod Club Brugge onsdag aften.

- Det bliver enten Pavlovic eller Verbic, der kommer til at spille sammen med Cornelius, fordi det er dem vi har brugt i angrebet. Vi må se, hvordan vi kan udnytte vores styrker bedst, siger Ståle Solbakken.

Har været unormalt gode
Han har en lille forhåbning om, at Leicester kan drille Porto, så FC København med en sejr er med i det fornemste selskab.

- Porto vil dominere den kamp. Men Leicester har en god bredde i truppen, selv om de spiller med reserver. Alt håb er ikke ude for os, men vi ved, at det bliver meget svært, hvis vi skal videre i Champions League, pointerer Ståle Solbakken, der ser tilbage på efteråret med stor glæde:

- Vi har været unormalt gode og stabile. Det er helt usædvanligt, at vi kun har lukket to mål ind i Parken i hele efteråret både i Superligaen og Europa. Det kommer ikke til at ske igen, pointerer Ståle Solbakken.

Sådan vurderer Ekstra Bladet styrkeforholdet mellem Brugge og FCK:

 

FCK må igen undvære Federico Santander i Champions League. Foto: Lars Poulsen FC København FCK-nedtur: Stjernen ikke klar til Champions League-brag

Superligaen Hånet af FCK: Her storsviner assistenten Ståle og Zanka

FC København Ståle utilfreds med stjerneangriber før CL-brag: 'Det så for tyndt ud'

17 kommentarer
Vis kommentarer