Det store overblik: De er videre i Champions League

Manchester City og Schalke 04 sikrede sig de to sidste billetter til Champions Leagues 1/8-finaler, mens Barcelona snuppede førstepladsen fra Paris Saint-Germain og nu er i 1. seedningslag

Barcelona er naturligvis blandt de 16 sidste hold i Champions League. Efter 3-1 over Paris Saint-Germain snuppede de førstepladsen i gruppen (Foto: AP)
Barcelona er naturligvis blandt de 16 sidste hold i Champions League. Efter 3-1 over Paris Saint-Germain snuppede de førstepladsen i gruppen (Foto: AP)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Champions League

Manchester City og Schalke 04 snuppede på sidste spilledag de to sidste pladser til 1/8-finalerne.

Englænderne vandt 2-0 i Rom og sendte dermed Roma ud, mens tyskerne vandt med samme cifre i Maribor og dermed går videre på bekostning af Sporting, der tabte 1-3 i London til Chelsea.

TV: Øh, hvad sker der for påklædningen, Piqué?

På Camp Nou kæmpede Barcelona og Paris Saint-Germain om førstepladsen. Pariserne kunne nøjes med uafgjort og kom foran ved Zlatan Ibrahimovic, men hjemmeholdets supertrio Messi, Neymar og Suárez slog til og sikrede en 3-1-sejr og en førsteplads i gruppen.

Se målene fra Camp Nou her:

Det kan blive vigtigt, for det er - alt andet lige - lidt nemmere at gå videre, hvis man trækker Schalke end Bayern München.

Der trækkes lod til 1/8-finalerne i Champions League mandag middag, og de 16 tilbageværende hold er inddelt i følgende seedningslag:

1. seedningslag:

Atlético Madrid

Real Madrid

Monaco

Dortmund

Bayern München

FC Barcelona

Chelsea

FC Porto

2. seedede:

Juventus

Basel

Bayer Leverkusen

Arsenal

Manchester City

Paris Saint-Germain

Schalke 04

Shakhtar Donetsk

Bendtner ude af EL-kamp med maveonde

To hold fra samme land kan ikke mødes i 1/8-finalerne, og der er heller ikke muligt at møde det hold, man var oppe imod i gruppen.

De otte gruppe 3'ere er ikke helt færdige i europæisk fodbold i denne sæson. De får lov at fortsætte i trøsteturneringen Europa League.

Det betyder, at Lasse Schöne får mulighed for at bombe videre i Europa. Landsholdsspilleren scorede to gange for Ajax, da hollænderne slog APOEL Nicosia 4-0 og sikrede sig tredjepladsen.

Se Schönes scoringer her:

Videre til Europa League:

Olympiakos

Liverpool

Zenit Skt. Petersborg

Anderlecht

AS Roma

Ajax

Sporting Clube de Portugal

Athletic Bilbao

Hvem vinder Champions League?

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+