Annonce:
Annonce:

Drømmehug redder Roma mod Barcelona

De er ikke så tossede, de romere: Alessandro Florenzi scorede via stangen næsten fra midterlinjen, da Roma fightede sig til point mod FC Barcelona

Florenzi fejrer sin fantom
Florenzi fejrer sin fantom
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Champions League er jo, som vi udmærket ved, to turneringer: En for klubhold – og en duel mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo!

Portugiseren lagde pres på argentineren tirsdag med tre scoringer – ergo var det op til Lionel Messi at udligne til 80-80, når det gælder Champions League-scoringer de to imellem.

Det nåede han ikke – men man kan ikke komme og påstå, at dagens 100 kamps-jubilar ikke forsøgte at løfte sig fra de 77 bogførte CL-kasser!

Men! Den interne duel mellem de to superstjerner kom – i hvert fald for en stund – til at stå fuldstændig i skyggen af en helt igennem vanvittig scoring næsten over en halv banelængde, helt ude fra kridtslammet på Romas højre sidelinje.

Annonce:

Det kan godt være, at de catalanske gæster havde et solidt boldovertag – i procenter målt til 75/25 – inden pausen, men hvad hjælper det, når en 24-årig indfødt romer med kølig akkuratesse husker, hvad de med garanti har snakket om i dagevis og senest indprentet under peptalk’en umiddelbart før kampstart: Barca-keeper Marc-Andre ter Stegen står ind imellem langt ude af sit mål som ekstra sweeper – og det kom til at koste.

Langt fra fortjent udligning
Midtbanespilleren Alessandro Florenzi – i dagens festlige anledning anbragt som højre back – tog et hastigt raid over den midterlinje, Roma ellers sjældent passerede inden pausen, og på randen af indkast hamrede han læderet 50 meter gennem luften, hen over den lamslåede keeper og ind til udlingning 1-1 via stangen.

TV: Helt skørt: Müllers aflevering sejler i mål

Og kom ikke og sig, det er den rene tilfældighed: Alessandro Florenzi, der nærmest er født i klubben og i hvert fald opdraget der som ungdomsspiller, har tidligere udmærket sig med en scoring på saksespark for Roma mod Genoa engang i januar 2014.

Vanvittigt flot – og langt fra i overensstemmelse med spillets fordeling. Det sad de catalanske filigran-teknikere vanen tro solidt på.

Annonce:

Lionel Messi – bon’et for 77 CL-scoringer mod Ronaldos nu 80 inden kampen – havde alene seks forsøg på mål i de første 45 minutter. Et hurtigt flæk over trekanten, en afslutning over mål efter småspil i feltet, et blokeret skud, yderligere et skud over rammen, et frispark, der gik samme vej, plus et fornemt solo-ridt og et brudt indlæg fra baglinjen.

Men alt kom til at stå i skyggen af Alessandro Florenzis vanvittige udligning!

Den faldt efter en halv time, da FC Barcelona planmæssigt var gået i front via Luis Suarez’ header i nettaget på Ivan Rakitic’s flanke. En scoring, hvor ’bissen’ Lionel Messi forinden faktisk fældede og trampede på Lucas Digne, der lå lidende og peb i græsset under scoringen.

Skadet Rafinha
Til gengæld havde Luis Suarez en god sag, da han faktisk blev snydt for et straffespark begået af Roma-keeperen Szczesny, der i øvrigt måtte forlade banen skadet kort efter pausen.

FC Barcelona sendte Rafinha på banen – og mistede ham igen, skadet, efter blot tre minutter og 53 sekunder. Javier Mascherano fik tjansen i stedet for i en anden halvleg, hvor italienerne fik langt bedre fat i spillet mod catalanerne, der vel lurede på et enkelt, velanbragt slangehug af en Messi, en Suarez eller en i øvrigt bleg Neymar.

Annonce:

Alessandro Florenzi tog med et kvarter tilbage et glimrende træk ind i banen og fyrede af med venstrebenet – et flæk, der måske beviser, hvorfor den 24-årige i fremtiden skal holde sig til at hugge løs fra 50 meter. Skuddet dræbte muligvis en pølsemand eller en kardinal nede i det fjerneste hjørne af det olympiske stadion…

Så vågnede Lionel Messi minsandten til dåd med et forsøg, som Roma-keeperen lige akkurat fik fingeret ud via overliggeren. Men de er ikke så tossede, der romere – Alessandro Florenzi og co. fightede sig til et point, og det siger jo næsten sig selv, at den italienske helt måtte udgå – med krampe!

Lionel Messi er stadig tre scoringer nede – og i Madrid sidder Ronaldo formentlig og skriger af grin!

Ekstra Bladet ELSKER Champions League. Derfor udlodder vi også fire originale CL-trøjer til heldige læsere. Læs mere om konkurrencen her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: