Effektive Juventus forsvarede sig i CL-semifinalen

Juventus spillede til nul i Monaco - kedeligt, men nok til at løse billet til semifinalen i Champions League

Den italienske opskrift på succes er effektiv, men sjældent spektakulær.

Det demonstrerede Juventus med al ønskelig tydelighed onsdag aften, da ’Den gamle dame’ spillede Monaco ud af Champions League.

Ikke efter flot og fejende angrebsfodbold, men efter en super-kontrolleret og lidet spektakulær defensiv.

For efter at have vundet 1-0 hjemme i Torino havde træner Massimiliano Allegri dikteret, at der skulle spilles til nul på Stade Louis II i det lille fyrstendømme.

Og det kan Juventus altså.

Se også: TV: Konge-kasser i sikker Barcelona-sejr

Udgangspunktet var en 3-5-2-opstilling, der de facto kunne omskrives til en 5-3-2 med to og i lange perioder tre kontrollerende midtbanespillere. I alt altså otte forsvarsspillere sendt på en no-nonsense-mission, som gav monegaskerne mere end vanskelige arbejdsvilkår.

Der blev spillet til stregen og nogen gange lidt over. I hvert fald kunne Giorgio Chiellini sagtens være præsenteret for sit andet gule kort efter et frispark mod Joao Moutinho.

Se det her:

Hjemmeholdet forsøgte dog hele tiden med til tider flot og meget direkte spil at dirke den italienske atom-sikrede boksdør op.

Det var tæt på at føre et mål med sig i kampens start med gode forsøg fra Geoffrey Kondogbia og Bernardo Silva.

Desværre for kampens spænding vækkede det også Juventus-defensiven endnu mere, og i kampens sidste time stod den derfor blot på halve chancer for Monaco-spillerne, der forsøgte og forsøgte, men gang på gang måtte se deres angreb løbe ud i sandet.

Monaco kunne heller ikke tillade sig at kaste alt frem. For i Juventus’ forreste kæde var specielt Carlos Tevez meget veloplagt, og den lille argentiner var såmænd flere gange i samspil med angrebsmakker Álvaro Morata tæt på at spille sig igennem til scoring.

Se også: Ny mareridtskamp: Verdens dyreste får på puklen igen

De to var dog meget alene, men når de en sjælden gang fik støtte af en midtbanespiller eller to, så gjorde de ondt på Monaco-forsvaret.

Skarpheden var dog ikke med dem – men hvad gør det, når missionen var en helt anden.

Juventus slap for 11. gang ud af 11 mulige ubesejret ud af en kamp mod et fransk hold i Champions League – og der kunne grines hele vejen de godt 250 km hjem til Torino.

De 30-foldige italienske mestre var trods alt i semifinalen for 11. gang i den fornemmeste europæiske turnering.

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere