Efter kontroversielt FCK-banner: Her er UEFA's reaktion

FCK-tilhængernes kontroversielle banner ved tirsdagens CL-kamp i Parken bliver ikke sanktioneret af UEFA

Foto: POULSEN LARS/Polfoto
Foto: POULSEN LARS/Polfoto

Ved tirsdagens CL-opgør i Parken øjnede FCK’s fangruppe muligheden for rette en skarp kritik af UEFA’s nye turneringsstruktur i Champions League.

På banneret stod der: 'FAIR PLAY AND respect for all clubs in Europe – not only UEFA’s chosen few.'

Et politisk statement fra de allermest inkarnerede FCK-tilhængere på Sektion 12, som affødte stor respekt hos Ekstra Bladets egen sportsredaktør, Allan Olsen, der i sin kommentar skrev:

- Selv om medlemsdemokrati – og demokrati i det hele taget – ligger lidt fjernt for disse styrende organer i fodboldverdenen, så skal de selvfølgelig mærke den modstand, der er fra de mindre lande, skriver Allan Olsen, og fortsætter:

- For selvfølgelig gider vi ikke en lukket liga, hvor tidligere tiders storhed vægter højere end aktuel sportslig styrke, skriver han.

FCK's fans havde en klar besked til UEFA under tirsdagens Champions League-kamp i Parken mellem FCK og FC Porto Foto: Ekstra Bladet
FCK's fans havde en klar besked til UEFA under tirsdagens Champions League-kamp i Parken mellem FCK og FC Porto Foto: Ekstra Bladet
 

Undgår straf
En mulig sanktion fra UEFA kunne sagtens have været konsekvensen af den rebelske aktion på Østerbro, men i en mail til Ekstra Bladet skriver UEFA onsdag, at der ikke vil blive oprettet en sag på baggrund af FCK-fansenes kontroversielle banner.

UEFA’s nye struktur er skemalagt til at træde i kraft i 2018, og vil blandt andet betyde, at mesterklubberne fra de mindre europæiske ligaer vil få færre adgangsgivende pladser til kontinentets fineste og stærkeste fodboldturnering.

De fire største nationer, England, Spanien, Italien og Tyskland vil til den tid i stedet have lettere ved at få flere hold kvalificeret til gruppespillet, mens de mindre ligaer omvendt vil få en vanskeligere vej til det forjættede land, Champions League.

Vild og voldsom velkomst
Til gengæld har Dansk Boldspil-Union (DBU) netop meldt ud på deres Twitter-profil, at deres disciplinær-instans nu vil kigge nærmere på FCK-tilhængernes voldsomme og 'varme velkomst' til holdets spillerbus, da den kom kørende op ad Øster Allé godt og vel halvanden time før kampstart.

På klubbens egen Twitter-profil kunne man således gense fansenes vilde hyldest i et lille videoklip, som viste, hvordan kanonslag bragede løs, mens der både blev affyret romerlys og fyrværkeri i massevis.

DBU har tidligere straffet Superligaklubben Viborg FF for at have udtrykt anerkendelse af brugen af romerlys på deres Facebook-profil og dermed opildnet til brugen af pyroteknik blandt fans.

Unionen mente nemlig, at Viborg FF's opslag på de sociale medier udviste: 'illoyal og usømmelig adfærd' over for DBU.

Se også: Viborg-direktør efter romerlys-bøde: Nu strammer DBU den

85 kommentarer
Vis kommentarer