Efter mirakel-comeback: Saver danskerne midt over

Kasper Dolberg og Lasse Schöne vurderes som banens dårligste i Champions League-semifinalen hos hver deres engelske medie, mens Christian Eriksen også får hård kritik trods sejren

Vores to sportsjournalister, Poul og Mads, er svært begejstrede for hhv. Liverpool og Tottenham - de to klubber mødes nu i CL-finalen, og vi ser her nærmere på, hvad det bliver for en kamp. Producer: Lasse Brøndal

Se også: Vildt drama - hattrick sender Tottenham i finalen

Torsdag morgen taler hele fodboldverden om Tottenhams mirakuløse comeback i Champions League-semifinalen onsdag aften mod Aajx. Det afgørende mål kom på vej ind i det sjette overtidsminut, og dagen derpå er der mere salt i såret for Ajax-danskerne Kasper Dolberg og Lasse Schöne - og heller ikke Christian Eriksen kan have hovedet alt for højt.

Hos mægtige Skysports bliver Lasse Schöne vurderet som kampens dårligste spiller med et fire-tal på skalaen op til 10.

- Lavede en afgørende fejl, da han ikke lod sin målmand snuppe en løs bold ved Spurs' andet mål, lyder det fra Skysports.

Kun en anelse bedre vurderes Kasper Dolberg med et fem-tal.

- Dolberg kom sent ind på holdet efter en skade til David Neres under opvarmningen. Han magtede ikke at få indflydelse på kampen og mistede bolden ved flere lejligheder, lyder det, mens den marokkanske stjerne Hakim Ziyech vurderes som bedste Ajax-spiller med et syv-tal.

Hos Tottenham vurderes spillerne til mellem fem og ni med Lucas Moura som bedst, og Christian Eriksen er i den lave ende med et seks-tal.

- Kunne ikke nyde den bedste retur til Johan Cruyff Arena. Han missede en god mulighed, da han skød lige på Onana, og han var ikke så afgørende, mens andre omkring ham skinnede i stedet, lyder det.

Eriksen i kamp med Schöne. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix
Eriksen i kamp med Schöne. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix

Svend Gehrs' kommentar til Laudrups 3-1 mål mod Uruguay er blevet ikonisk. Foto: /ritzau/Jens Panduro Sport og Spil Det er altså genialt, det dér - selv om Laudrup ikke synes det

Se også: Knust i 95. minut: - 24 timer til at sørge

Hos Daily Mail er der ikke meget mere positive ord at hente for danskerne. Kasper Dolberg får sammen med målmand-Onana dårligste karakter.

- Kom sent ind efter skaden til Neres under opvarmningen. Til tider slap, og hans udskiftning blev tiljublet af hjemmefansene, lyder det.

Lidt bedre vurderes Lasse Schöne trods alt med 6,5.

- Den gamle mand holder ungdommen i snor. Smed ingen afleveringer væk før pausen, men blev ofret tidligt i anden halvleg, da Spurs blev giftige, lyder det.

Christian Eriksen vurderes som tredjedårligste Tottenham-spiller og får karakteren seks på et hold, der ellers vurderes til mellem fem og 9,5.

- Svagt forsøg lige på målmanden ved 0-0. Så træt ud og manglede selvtillid, men spillede sin del i comebacket, lyder det.

Heller ikke The Guardian falder i svime over danskerne.

Kasper Dolberg vurderes som dårligste mand med et fem-tal, mens Schöne kun vurderes tanden bedre med et seks-tal, hvor både Mathijs de Ligt og Hakim Ziyech får otte.

Eriksen får et syv-tal og er Tottenhams tredjedårligste - kun undergået af Victor Wanyama og Kieran Trippier.

Også Squawka, der er glade for statistik, vurderer danskerne lavt. Kasper Dolberg, Lasse Schöne og Christian Eriksen får alle seks-taller.

- Fingrene vil pege på ham ved Tottenhams andet mål. Skiftet ud tidligt i anden halvleg, lyder det blandt andet om Schöne.

Landstræner Åge Hareide, der ifølge TV3 Sport var på plads til kampen onsdag, kan dog næppe have været voldsomt imponeret af sine spilleres præstation i semifinalen.

Christian Eriksen kan nu se frem til at blive første dansker i en Champions League-finale siden Daniel Agger i 2007, mens de tre danskere formentlig mødes ugen efter til landsholdssamling forud for kampene mod Irland og Georgien.

Se også: Eriksen om Moura: Giv ham en statue

Se også: Vilde billeder efter kampen: Aldrig har en manager været gladere

Danskere i Champions League-finaler

Med Tottenhams plads i Champions League-finalen kan Christian Eriksen blive den næste dansker til at spille en finale i Europas bedste klubturnering.

Her er oversigten over de danskere, der tidligere har opnået spilletid i finalen i Champions League, der var tidligere kendt som mesterholdenes turnering:

* Johnny Hansen i 1974 og 1976 for Bayern München:

I 1974 blev der spillet to finaler mod Atlético Madrid, da den første endte 1-1. To dage senere vandt Hansen og Bayern med 4-0. To år efter fik den danske højre back igen fuld spilletid, da St. Etienne blev slået 1-0.

* Allan Simonsen i 1977 for Borussia Mönchengladbach:

Vejlenseren udlignede til 1-1 i finalen mod Liverpool, men englænderne vandt trofæet med en 3-1-sejr.

* Birger Jensen og Jan Sørensen i 1978 for Club Brugge:

I målet blev Birger Jensen overlistet af Liverpools Kenny Dalglish, der scorede finalens eneste mål. Jan Sørensen fik fuld spilletid i Club Brugges angreb.

* Lars Bastrup i 1983 for Hamburger SV:

Danskeren blev udskiftet i løbet af anden halvleg. På det tidspunkt havde han været med til at fejre holdkammeraten Felix Magaths 1-0-scoring mod Juventus. Det blev kampens eneste mål.

* Lars Lunde i 1987 for Bayern München:

I et forsøg på at vende FC Portos 2-1-føring blev Lars Lunde sendt på banen med otte minutter tilbage af finalen. Danskeren kunne dog ikke redde Bayern München fra et nederlag.

* Jan Heintze, Søren Lerby og Ivan Nielsen i 1988 for PSV Eindhoven:

Danskertrioen var med i 120 målløse minutter i finalen mod Benfica. I straffesparkskonkurrencen scorede både Ivan Nielsen og Søren Lerby, og PSV vandt den dramatiske dyst med 6-5.

* Michael Laudrup i 1992 for Barcelona:

Den danske stjerne spillede alle 120 minutter for Barcelona, der endte med at vinde finalen over Sampdoria med 1-0 på et mål af Ronald Koeman i den forlængede spilletid.

* Peter Schmeichel i 1999 for Manchester United:

I tillægstiden gik den store danske målmand med frem på det hjørnespark, hvor Teddy Sheringham udlignede til 1-1 mod Bayern München. To minutter senere scorede Ole Gunnar Solskjær sejrsmålet i Schmeichels sidste kamp for United.

* Jon Dahl Tomasson i 2005 for AC Milan:

Den danske angriber blev skiftet ind i det 85. minut i finalen mod Liverpool. Opgøret endte 3-3, og da der ikke blev scoret i den forlængede spilletid, skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence. Tomasson scorede på sit forsøg fra de 11 meter, men Milan brændte tre forsøg og tabte.

* Daniel Agger i 2007 for Liverpool:

Den dengang 22-årige forsvarsspiller spillede hele finalen mod AC Milan, som vandt 2-1. Agger lagde op til Liverpools reducering i næstsidste minut af den ordinære spilletid.

* Danskere, der har siddet på bænken, været skadede eller er valgt fra til finalen, er ikke med. Det gælder for eksempel finalen i 1994, hvor ingen af Laudrup-brødrene fik spilletid, da AC Milan slog Barcelona.

* I 2004 dømte Kim Milton Nielsen finalen, da FC Porto slog AS Monaco 3-0.

Kilder: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og danskfodbold.com.

Se også: - Vi har været skideheldige

Plus Se billederne: Eriksens og Spurs' nye stadion indviet

- Hvad vi lavede? Vi drillede John Sivebæk, fortæller Thomas Gravesen om sin indtog i Real Madrid i 2005. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Tøffe og Graver afslører: Sådan var den vilde tur til Madrid

41 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere