Ekspert: Her er Arsenals spinkle chance mod Bayern

Arsenal er røget ud af ottendedelsfinalen i Champions League de seneste seks år. Alt tyder på, historien gentager sig, mener en britisk ekspert

Arsenal måtte have dommerhjælp til at sikre sig sejren over Hull. Nu gælder overmagten i München i Champions League. Foto: All Over Press
Arsenal måtte have dommerhjælp til at sikre sig sejren over Hull. Nu gælder overmagten i München i Champions League. Foto: All Over Press

Fodboldfans verden over slikkede sig sikkert om munden, da Arsenal og Bayern München blev parret sammen i Champions Leagues ottendedelsfinale. To stormagter fra to af de stærkeste ligaer i Europa, der over to opgør duellerer om videre avancement i den fineste klubturnering.

Men virkeligheden er givetvis ikke helt så glamourøs, som kampprogrammet antyder.

For mens Bayern München fortsat tilhører den absolutte top i Europa, er Arsenal de senere år gledet ned i næste lag. Nu er Arsenal ikke længere synonym med et europæisk klassemandskab – tværtimod har Arsene Wengers tropper fået status som et hold, der ikke slår til. Hverken i Champions League eller Premier League.

Det mener i hvert fald fodboldjournalist John Cross, der følger Arsenal tæt for avisen The Mirror.

- Jeg sidder i München og forsøger at finde én troværdig grund til, at Arsenal skulle slå Bayern ud af Champions League. Jeg har meget svært ved at finde den. Som jeg ser det, har Arsenal i bedste fald 20 procent chance for at gå videre, og det baserer jeg hovedsageligt på, at man slutter hjemme i London.

- Men det er næppe nok til at bryde ottendedels-forbandelsen, siger John Cross og henviser til, at Arsenals endestation de sidste seks Champions League-sæsoner har været ottendedelsfinalen.

Se tallene på Arsenals ottendedelsforbandelse nederst i artiklen

Efter 13 sæsoners tørke bliver det næppe heller i år, de titelhungrende Arsenal-fans får stillet sulten efter et Premier League-trofæ.

Dyre nederlag mod Everton og Manchester City før jul og inden for de seneste uger mod Watford og Chelsea har spoleret mesterskabsdrømmene for The Gunners, der er ti point efter de blå bysbørn fra Chelsea i Premier League.

Bayern München er kommet godt fra land i 2017, og har endnu ikke tabt i Bundesligaen. Tyskerne er storfavoritter mod Arsenal, mener John Cross. Foto: TV3 Sport
Bayern München er kommet godt fra land i 2017, og har endnu ikke tabt i Bundesligaen. Tyskerne er storfavoritter mod Arsenal, mener John Cross. Foto: TV3 Sport
 

I Champions League ligner heller ikke nogen nem vej til succes. Selv om Arsenal for en gangs skyld sluttede øverst i sin indledende pulje (foran Paris SG), skal englænderne alligevel op mod Bayern München, idet tyskerne sluttede efter Atletico Madrid i sin pulje. Det betyder dog, ifølge John Cross, intet for styreforholdet mellem de to mandskaber.

- Nu er tavlen visket ren. Førstepladsen i puljen betyder kun noget i forhold til, at man starter ude og slutter hjemme. Bayern er kæmpe favorit i min bog, og sådan er opfattelsen i Storbritannien. Arsenal spiller ikke særlig godt, og i weekenden måtte man kæmpe hårdt for at få en kontroversiel sejr hjemme over Hull.

- Derudover må det spille ind, rent psykologisk, at man igen står over for Bayern. Arsenal vandt godt nok i gruppespillet sidste år hjemme mod Bayern, men tabte så 5-1 ude i den omvendte kamp. Desuden har tyskerne slået Arsenal ud i både 2013 og 2014 i ottendedelsfinalen uden store vanskeligheder. Jeg er sikker på, historien vil gentage sig, siger John Cross.

Se også: Champions League er tilbage: Sådan står favoritterne lige nu

Se også: Farvel til Danmark: Storklubber vil skære CL ned til 24 hold

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere