Ekspert: Kun et hold er glad for Champions League-lodtrækning

Real er klar favorit mod City. Mere jævnt mellem Atlético og Bayern, vurderer Niels Christian Frederiksen

Ekstra Bladets journalist Gisle Thorsen var på besøg i studiet, da der blev trukket lod. Hør, hvad han havde at sige om de to semifinaler.

Real Madrid står med gode chancer for at spille sig i Champions League-finalen på bekostning af Manchester City.

I den anden semifinale er det langt mere åbent med Bayern München som svag favorit imod Atlético Madrid.

Det vurderer Viasat-kommentator Niels Christian Frederiksen efter fredagens lodtrækning til semifinalerne, der spilles 26. og 27. april med returkampe i den efterfølgende uge.

- Real Madrid er det eneste hold, der er glad for lodtrækningen, tror jeg.

- De møder City hjemme i Madrid i returkampen, og det betyder, at Real kan lave den her "remontada" - altså en revanchekamp - på hjemmebane, som de gjorde mod Wolfsburg i kvartfinalerne, siger Niels Christian Frederiksen.

Ronaldo sendte nærmest Wolfsburg ud af Champions League på egen hånd med et hattrick. Nu går vejen til finalen over Manchester City. Foto: AP Champions League Klassekampe: Her er Champions League-semifinalerne

Han henviser til, at Real Madrid på tre mål af Cristiano Ronaldo slog Wolfsburg 3-0 i den spanske hovedstad efter et overraskende 0-2-nederlag i Tyskland i det første kvartfinaleopgør.

- Real har så mange gode kort på hånden mod City, der slet ikke har samme erfaring. Det er første gang, at City er i semifinalen, og desuden har holdet dårlige oplevelser mod spanske hold.

- Citys forsvar er heller ikke ret godt uden Vincent Kompany, fastslår Niels Christian Frederiksen med henvisning til den skadede anfører.

Viasat-kommentatoren mener dog, at Kevin De Bruynes tilbagevenden fra en skade har løftet Manchester City. Han var ret imponeret over den samlede sejr over Paris Saint-Germain i kvartfinalerne.

Foto: All Over Press Europa League Liverpool får spansk modstand i semifinalen

Niels Christian Frederiksen vurderer Real Madrid til at have 65 procents chance for at gå videre til finalen mod 35 procent til City.

Opgøret mellem Bayern München og Atlético Madrid ser han som mere åbent, hvor tyskerne har 55 procents chance for at nå finalen. Atléticos finalechance vurderer han til 45 procent.

- Jeg tror ikke, at der var nogen af holdene, der havde lyst til at møde Atlético. Det er et besværligt hold at spille imod. I kvartfinalen blev Barcelona slået af Atlético, og det maner til eftertanke.

- Jeg vil tro, at de fleste hold er holdt op med at undervurdere Atlético, som måske er det vanskeligste hold at nedbryde i verden. Holdet er virkelig godt organiseret og kollektivt arbejdende, og dem på bænken er med til at gejle det op, siger Niels Christian Frederiksen.

- Atlético har noget af det her frygtindgydende latinamerikanske over sig, hvor alle kneb gælder. Man undervurderer en gang imellem, at der også er mange gode boldspillere på holdet som Koke, Antoine Griezmann og Diego Godin.

- De er desuden gode taktisk, så Bayern får kæmpe problemer, siger Viasat-kommentatoren om tyskerne, der slutter semifinaleduellen af hjemme på Allianz Arena i München.

- Det er ikke sikkert, at det er nogen fordel for Bayern. For to år siden slog Atlético Chelsea i semifinalen, selv om returkampen blev spillet på Stamford Bridge, siger han.

TV: Husker du, da Atlético tog til Stamford Bridge og sikrede sig Champions League-finalepladsen? Ellers kan du genopfriske hukommelsen her

Champions League-finalen spilles den 28. maj i Milano, og uanset hvem der mødes, så er der ifølge Viasat-kommentatoren lagt op til en interessant finale.

- Det kunne være sjovt med City mod Pep Guardiola, siger Niels Christian Frederiksen med henvisning til Bayern München-træneren, der til sommer bytter den tyske klub ud med City.

- Men også Real mod Bayern vil være interessant. Bayern har været i ti finaler og Real i 13. Det er et kæmpe møde, men de to hold har aldrig mødt hinanden i finalen.

- Det kunne også være sjovt med en gentagelse af 2014-finalen mellem Atlético og Real, hvor Real vandt til allersidst, efter at Sergio Ramos havde udlignet i overtiden, siger Viasat-kommentatoren.

Diego Godín med det synlige bevis på Suárez' albuestød. (Foto: AP) Champions League TV: Her får Atlético-stjerne albue af Suárez

30 kommentarer
Vis kommentarer