Engelsk optur: Hælaflevering sikrer United-sejr mod Bendtner

ENGELSK OPTUR: Manchester United vandt en sjælden engelsk sejr i Champions League, hvor Nicklas Bendtner blev glemt i kampprogrammet

Manchester United slog
Manchester United slog

Hvis Premier League er verdens bedste liga, så skjuler klubberne det godt for tiden.

Fem nederlag var status efter de første seks kampe i årets Champions League, men tirsdag aften reddede Englands førende hold Manchester United lidt af æren, da de viste klassen og sendte Wolfsburg hjem fra Old Trafford med et 1-2-nederlag.

Det startede ellers skidt for englænderne, for gæsternes Julian Draxler og Max Kruse viste klassen efter fire minutter og spillede Daniel Caligiuri fri til tysk føring. Optakten var lækre kombinationer, der gav minder om en omgang indendørs fodbold, hvor Antonio Valencia dog også hang gevaldigt og ophævede en ellers tydelig offside.

Se Wolfsburg smukke lynmål:

Mod Tysklands bedste hold fra Bayern lukkede Wolfsburg fem mål ind på ni minutter, da Robert Lewandowski gik målamok i sidste uge. Så stærk en angriber har United ikke, selvom de har betalt en halv milliard for Anthony Martial.

Han spillede ikke en af sine bedste kampe, og da Wayne Rooney og Memphis Depay også brændte store chancer, så måtte der en straffe-scoring fra Juan Mata til, før United fik udlignet. Det var Matas første Champions League-scoring siden 2012, hvor han for Chelsea scorede mod FC Nordsjælland.

Og Mata var ikke færdig med at brillere. Otte minutter efter pausen diskede han op med en flyvende hælaflevering og spillede Chris Smalling fri til 2-1-føring.

Bendtner glemt

Med tyve minutter igen kom Nicklas Bendtner på banen sammen med Andre Schürrle. De to spillere, der ikke kunne bruges i engelsk fodbold hos Arsenal og Chelsea, vendte kampen, og tyskerne overtog totalt bolden, der ellers havde været på United-fødder det meste af kampen.

På forhånd var Bendtner ellers blevet hånet på den sædvanlige ironiske facon.

- Julian Draxler står listet som starman i kampprogrammet. Hvordan kan redaktøren glemme Bendtner?, skrev Daily Mirrors fodboldredaktør, John Cross, for eksempel inden kampen.

Se også: Før CL-brag: Bendtner løber med opmærksomheden

Se også: Ser på FCK'er for at stoppe Cristiano Ronaldo

Danskeren havde enkelte chancer, men kom ikke helt op til et hovedstød , og dermed vandt United 2-1 mod Wolfsburg, ligesom de gjorde for præcis seks år siden, hvor engelsk fodbold var Europas bedste.

På trods af Uniteds 2-1-sejr, så er Bundesligaen  i denne sæson gået forbi Premier League på den europæiske klubrangliste, og hvis ikke de engelske hold snart tager sig sammen, så går Italien også forbi, og så får Premier League fremover kun tre hold med i Champions League.

Foreløbig skal Manchester United dog koncentrere sig om ligaen, hvor Arsenal, Everton og Manchester City venter i de tre næste kampe, men som manager Louis van Gaal siger, så skal der store forbedringer til, hvis de skal vinde en af de to store turneringer i år.

Se situationen, der førte til United-straffe her:

11 kommentarer
Vis kommentarer