Eriksen forklarer forandring: Noget helt andet end dengang

Tottenham har hævet niveauet i kampene mod de helt store klubber, mener Christian Eriksen efter Juventus-kamp

Siden sit skifte til Tottenham 2013 har Christian Eriksen flere gange kunne se målene vælte ind bag klubbens franske målmand Hugo Lloris.

Specielt i begyndelsen af Premier League-karrieren under de tidligere managere Andre Villas-Boas og Tim Sherwood løb Tottenham ind i flere voldsomme nederlag mod blandt andre Manchester City og Liverpool.

Men kampen mod Juventus tirsdag aften er ifølge Eriksen et bevis på, at Tottenham ikke længere er sådan at kyse.

- Vi har bygget på i hver eneste sæson, siden jeg kom hertil for fire-fem år siden.

- Hvis vi dengang var kommet bagud med 0-2 efter ni minutter mod et tophold, så havde vi tabt 0-6, siger Christian Eriksen ifølge avisen The Telegraph.

Muligvis med henvisning til netop 0-6-nederlaget mod Manchester City i november 2013, hvor Eriksen dog var helt ude af truppen.

Tottenham slap fra udekampen mod Juventus med 2-2 i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League, selvom Juventus chokstartede med to hurtige scoringer.

Artiklen fortsætter under billedet..

Christian Eriksen blev tiljublet af holdkammeraterne, da han scorede det udlignende mål på frispark, da Tottenham fik 2-2 i Torino mod Juventus. Foto: AP
Christian Eriksen blev tiljublet af holdkammeraterne, da han scorede det udlignende mål på frispark, da Tottenham fik 2-2 i Torino mod Juventus. Foto: AP
 

Managerens fortjeneste
Eriksen peger på manager Mauricio Pochettino som en af årsagerne til, at Tottenham i dag står stærkere, end dengang danskeren ankom fra Ajax Amsterdam i 2013.

- Alle har løftet sig, og ingen lægger sig ned, selv om vi er bagud med 0-2 på udebane.

- Tottenham er noget helt andet, end dengang jeg kom hertil. Det skyldes manageren, spillerne og kvaliteten på holdet, siger Christian Eriksen.

Før kampen i Torino havde Juventus ikke lukket et eneste mål ind på eget græs siden 5. november.

Den statistik var den danske midtbanespiller med til at skyde i sænk.

- Vi er ligeglade med, hvad klokken er, hvilket stadion vi spiller på, eller hvilket hold vi møder - vi forsøger altid at dominere kampen. Vi vil have bolden frem så hurtigt som muligt og skabe noget.

- Uanset om vi vinder eller taber, så forsøger vi at spille på samme måde, og heldigvis kunne vi vende det hele rundt, siger Eriksen.

Fokus på kvartfinale
De seneste to uger op til 2-2-kampen i Torino har Tottenham imponeret mod flere af de engelske topklubber. Det er blevet til sejre over Manchester United og Arsenal samt uafgjort på udebane mod Liverpool.

- I de seneste kampe har vist, at vi har bygget på over hele linjen, siger danskeren.

De gode præstationer betyder også, at Tottenham pludselig står med et godt udgangspunkt, inden den afgørende returkamp mod Juventus.

Og Christian Eriksen tænker først og fremmest på at nå kvartfinalen.

- Tottenham vil gøre alt for at komme så tæt på at vinde trofæet som muligt. Nu har vi fået et godt resultat, og næste skridt er at komme videre, siger Eriksen.

Returkampen mod Juventus spilles på Tottenhams midlertidige hjemmebane Wembley Stadium i London 7. marts.

Fire landsholdsspillere kæmper om prisen som årets mandlige fodboldspiller. Foto: Jens Dresling Landsholdsfodbold Hvem er årets danske fodboldspiller? Se de nominerede

Champions League Hylder Eriksen efter storkamp: Burde spille i Real Madrid eller Barcelona

Hvordan vil Tottenham klare sig i den afgørende fase af sæsonen? Foto: AP Sport og Spil Chelsea selvdestruerer og det skal Tottenham udnytte

3 kommentarer
Vis kommentarer