Eriksen hyldes af kolleger: Måske den bedste spiller

Den danske midtbaneprofil Christian Eriksen er nøglen til succes for Tottenham, mener landsholdskolleger

Få Ekstra Bladets optakt til braget her. Producer: Martin Lorentsen

De færreste fodboldspillere får lov at stå i en Champions League-finale.

Og endnu færre går ind til kampen om trofæet med de store ører som en af sit holds største profiler.

Det er dog lige præcis, hvad Christian Eriksen må forberede sig på før lørdagens finale mellem Tottenham og Liverpool i Europas største klubturnering.

Eriksens landsholdskollega og tidligere Ajax-holdkammerat Lasse Schöne forventer store ting fra fynboen i kampen, som spilles på Wanda Metropolitano i Madrid.

- Han er en af deres bærende spillere. Hvis ikke den bedste spiller. Meget af det, der skal kreeres, skal komme gennem ham. Selvfølgelig skal han have en god kamp, hvis det skal lykkes for Tottenham.

- Han er tit bedst, når det gælder, så han skal nok gøre det godt, siger Schöne.

Statistikken bakker op om Eriksens betydning for Tottenham. Den 27-årige dansker er nummer fire på holdets topscorerliste på tværs af alle turneringer i denne sæson med ti mål.

Eriksen har desuden spillet flest kampe og stået for i alt 17 oplæg til scoringer, hvilket er klart flest blandt alle på Tottenhams hold. Alene i Premier League er han noteret for 12 assister, og det var fjerde sæson i træk i den engelske liga med mindst ti af slagsen.

Når midtbanekreatøren en sjælden gang imellem sidder over, kan det aflæses på holdets præstation, mener Kasper Schmeichel.

- Et fodboldhold uden Christian Eriksen er svækket. Om det så er på landsholdet eller i Tottenham. Han skaber chancer og har et fantastisk overblik, siger Schmeichel.

Men ifølge den danske landsholdskeeper er det ikke kun i det chanceskabende spil, at Eriksen har en vigtig rolle.

Kasper Schmeichel synes, at Eriksens defensive arbejde generelt er undervurderet.

- Det er lidt det samme med Manchester City og Kevin De Bruyne. Folk lægger ikke så meget mærke til, hvor meget defensivt arbejde de også laver.

- I Tottenham falder han måske lidt dybere ned og fordeler spillet. På det danske landshold har vi brugt ham på en lidt anden måde. Det er en stor kredit til Christian, at han kan spille på forskellige måder på forskellige pladser, siger målmanden.

Fansene ville næsten ikke slippe Besar Halimi. Foto: Lars Poulsen Superligaen Brøndby-helt: Jeg følte mig ikke velkommen

Erling Haalands vilde målshow med ni kasser mod Honduras kan være sket på baggrund af matchfixing. Foto: Ritzau Scanpix Fodbold Efter bizart målshow: Undersøges for matchfixing

Dolbergs succes i Holland har gjort ham til noget af en 'lottokupon' for hans gamle klub, Silkeborg. Foto: Imago Sport Sport og Spil Danske klubber har millioner gemt i Europa

62 kommentarer
Vis kommentarer