Eriksen kåd i Barcelona: Fedt stadion, fed klub, fedt resultat

- I pausen vidste vi godt, at Inter var bagud, men det var underligt at spille de sidste fem-seks minutter færdigt uden at vide, hvad den stod, sagde danskeren om neglebideren

Foto: AP.
Foto: AP.

Det var en glad, nærmest kåd, Christian Eriksen, der i midnatstimen dukkede op foran Luna Christofis Viasat-mikrofon under Camp Nou efter Tottenhams avancement til ottendedelsfinalerne i Champions League.

En forløsning i sig selv. Men nu foregik det også i Barcelona, hvor danskeren længe er rygtet til. Og hvordan havde han så oplevet aftenen netop her, blev han spurgt:

- Det var fedt, lød det med et smil fra playmakeren.

- Jeg var jo på en lille rundtur her for ti år siden under en prøvetræning, men det er et fedt stadion og en fed klub, og at vi kunne få et resultat med herfra gør det hele endnu federe.

Det var en nervøs aften, der endte i lettelse for ham og holdkammeraterne, der først sent fik udlignet til 1-1 og måtte holde vejret, indtil nyheden om det tilsvarende resultat mellem Inter og PSV Eindhoven blev verificeret.

- På den ene side er vi heldige med at få hjælp fra PSV Eindhoven, men på den anden side har vi masser af chancer, som vi ikke scorer på, sagde Christian Eriksen.

- I pausen vidste vi godt, at Inter var bagud, men det var underligt at spille de sidste fem-seks minutter færdigt uden at vide, hvad den stod.

Eriksen ærgrer sig efter at have misset en chance. Foto: AP.
Eriksen ærgrer sig efter at have misset en chance. Foto: AP.

BT Sport fangede flere af hans holdkammerater og manager Mauricio Pochettino, der selvsagt delte hans glæde.

- Spillerne var fantastiske. Det var en kæmpestor præstation. Jeg er så lykkelig på vores fans vegne, lød det fra bossen.

- Vi led efter kampen, for vi kendte ikke slutresultatet fra Inters kamp, men så var vi ellers lykkelige. Det her er så vigtigt for klubben.

- Jeg har hele tiden troet på, at vi kunne vinde denne kamp, og vi producerede mange chancer, men når du brænder så meget, begynder du at tvivle.

Harry Kane var manden bag den afgørende assist:

- Vi havde en del chancer, men den ville bare ikke ind. Vi gav dog ikke op og fik udlignet, men vi blev stadig ved med at presse på, fordi vi ikke var sikret på, hvad stillingen var i den anden kamp.

Målmand Hugo Lloris lagde til:

- Vi matte have hjælp af PSV, det er sandt, og det var svært efter deres tidlige mål, men vi holdt fast i vores principper og leverede en god præstation. Vores teamspirit var fantastisk, og vi fortjener det.

15 hold er videre i Champions League

Med undtagelse af et enkelt hold er det efter tirsdagens kampe afgjort, hvilke 16 mandskaber der til foråret skal deltage i ottendedelsfinalerne i Champions League.

Eneste usikkerhed er i gruppe F, hvor det onsdag bliver afgjort, om Lyon eller Shakhtar Donetsk skal gøre Manchester City følgeskab til knockoutfasen.

Følgende hold er sikret avancement til forårets ottendedelsfinaler:

* Gruppe A: Atlético Madrid og Borussia Dortmund.

* Gruppe B: FC Barcelona og Tottenham.

* Gruppe C: Paris Saint-Germain og Liverpool.

* Gruppe D: Porto og Schalke 04.

* Gruppe E: Bayern München og Ajax.

* Gruppe F: Manchester City.

* Gruppe G: Real Madrid og AS Roma.

* Gruppe H: Juventus og Manchester United.

Der trækkes lod til 1/8-finalerne 17. december.

De første kampe spilles 12.-13.- og 19.-20. februar, mens der er returkampe 5.-6.- og 12.-13. marts.

Kilde: Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

TV: Se Lucas sende Eriksen og co. videre i Champions League:

Se også: Forrygende gyser-afslutning: Eriksen i mesterligt CL-comeback

Se også: Salah sparker Liverpool videre i Champions League

Se også: Smadrer transfer-rekord: Manchester City henter ny stjerne

43 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere