Annonce:
Annonce:

Eriksen tryllede i besværlig Tottenham-sejr

Christian Eriksen brillerede med en assist til 3-1 og øvrige lækkerier i en kamp, hvor Dortmund regerede – og Harry Kane scorede

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Dortmund asede, masede og regerede – Tottenham scorede målene og slap langt om længe af med ’Wembley-forbandelsen’. Sølle én sejr i 11 kampe på national-arenaen fordelt over ni år. Nu har de to i 12…

Tyskerne førte massivt i boldbesiddelse og fansene havde en fest, briterne spillede ren kontrafodbold på hjemmebane i et opgør, der på mange leder og kanter var problematisk – også for Christian Eriksen. Men der stod 3-1 på tavlen efter 90 minutter.

Fynboen viste dog klassen, overblik og den speed, der også skal være mellem ørerne, da han i det 60. minut lynsnart lagde bolden ud til Harry Kane, og at lade den mand lægge an til skud inde i feltet svarer til at sende levende føde ind i et løvebur. Han hakkede til, og via et gult strømpe-snit føg bolden ind til 3-1 bag Roman Bürki.

Annonce:

Schweizeren vil formentlig gøre alt, han kan for at begrave den kamp under H for hukommelsestab! Det gik galt allerede efter tre minutter og 41 sekunder, da koreanske Son Heung-min fuldbyrdede en kontra startet helt ved egen baglinje og fra midterlinjen spurtede fra alt og alle for fra spids vinkel at banke bolden ind ved den nærmeste stang.

For at det ikke skal være løgn: Harry Kane bragte efter 14 minutter Tottenham på 2-1 på en nærmest identisk afslutning, hvor den store forward undervejs vandt et par brydekampe, som enhver tysker på Wembley onsdag aften uden blusel ville have kaldt et frispark på.

Men det var måske heller ingen skade til, hvis keeperen dækker det korte hjørne lidt bedre en anden gang.

Forinden havde Andriy Yarmolenko i det 11. minut udlignet for tyskerne på et fremragende, følt driv med venstrebenet op i den fjerneste målkrog.

Annonce:

Christian Eriksen dyttede som de øvrige Tottenham-spillere rundt i den tyske maskine, og ingen ved, hvad det kunne være endt med, hvis Pierre-Emerick Aubameyang havde holdt sig væk, da Christian Pulisic efter en halv time sendte bolden i kassen – blot for sekunder senere at kunne ærgre sig over makkerens offside-position. Eller var nået frem til et indlæg en brøkdel af et sekund tidligere lige efter.

Pierre-Emerick Aubameyang hamrede såmænd også kuglen i kassen ti minutter efter pausen, men Christian Eriksen og Co. blev igen reddet af en offside-kendelse. Værterne havde dog allerede i starten af anden rundgang flere skudforsøg end i hele første halvleg, hvor boldbesiddelsen hed 70/30 i tysk favør!

Christian Eriksen fandt fornemt Harry Kane, der i stedet for at spille på tværs til en helt fri Son jernede læderet ud på tilskuerpladserne. Minuttet efter lavede danskeren en rimeligt blæret nedtagning i fuldt firspring ude ved sidelinjen, spillede Kane, som denne gang spillede Son – blot for at se koreaneren hamre bolden over mål.

Annonce:

Og der var flere danske lækkerier i en ellers svær kamp, som da han med hovedet sendte bolden videre til Kane, hvis afslutning så for en gangs skyld ikke ramte plet – eller da middelfarteren selv fyrede af og traf en tysker så hårfint, at ingen af de seks dommere opdagede det…

Tottenham brød forbandelsen, og det er sandt for dyden også nødvendigt at skrabe point til sig på hjemmebane i en gruppe, hvor Real Madrid er det helt store dyr i kampen om at komme videre til knockout-fasen.

Det kiksede som bekendt sidste sæson for londonerne, der oven i købet blev hamret ud af Europa League af belgiske Gent.

I år skal det være hot & Tottenham for Eriksen og Co, der dog må klare sig et par kampe uden Jan Vertonghen, der fik sit andet gule kort for en hånd i smasken på Mario Götze i overtiden.

Eriksen om fiaskobanen Wembley: Vi er mere modne i år

Legende roser Eriksen: 'Han kontrollerer fra start til slut'

Eriksen udligner Bendtners Premier League-rekord

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Varmechecken går til narko - hvordan synes I selv det går?
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: