Annonce:
Annonce:

Eriksens drømmeaften - rundbarberede Real

Christian Eriksen rundede en fornem aften af for Tottenham, da han med sin scoring på 3-0 sendte Real Madrid hjem med halen mellem benene

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Christian Eriksen og Tottenham brød onsdag aften Real Madrid-forbandelsen, da London-klubben hjemme på Wembley holdt legestue med den spanske storklub, der ydmyget måtte tage turen hjem med en 3-1-lussing i bagagen.

En overbevisende første sejr i seks forsøg mod de forsvarende Champions League-vindere, der må vente i hvert fald en runde mere, inden de kan være sikre på videre avancement til forårets 1/8-finaler.

Den billet sikrede Tottenham sig til aften - helt fortjent efter et brag af en kamp.

For selv om en nervøs start lagde op til en lang aften som Spurs-fan i det nordvestlige London, så sørgede Dele Alli med to kasser og Christian Eriksen med en enkelt for, at det alligevel endte med fest og farver.

De ængstelige fans havde knap nok hældt den første pint ned, inden at piben havde fået en anden lyd på Wembleys grønsvær.

Annonce:

De gode takter fra den omvendte 1-1-kamp i Madrid to uger tidligere blev fundet frem, og med gode afslutninger fra tilbagevendte Harry Kane, fra Dele Alli og fra Harry Winks trak det op til en scoring.

Den kom efter 27 minutter efter et angreb fra side to i Fodboldens ABC.

Harry Winks spillede Kieran Trippier i dybden i højre side - en anelse offside, men det blev ikke dømt - og højrebacken sendte en præcis flugtning ind foran mål. Her kom Dele Alli lige nøjagtig først på bolden stærkt presset af tre Real-spillere.

Se målet her:

Så druknede Wembley i ekstatisk sang, og den stoppede ikke, da Real efter pausen gearede en pind op efter en taktisk justering.

Men nøjagtig som i første halvleg skulle Tottenham-spillerne lige i gang - og endnu engang gav det bonus.

Første gang ti minutter efter pausen da Dele Alli afdriblede en svagt spillende Casemiro og via Sergio Ramos sendte en afslutning ind bag Kiko Casilla.

Og så ti minutter senere, da Christian Eriksen med sin CL-scoring nummer tre i sin kamp nr. 25 de facto afgjorde kampen efter at være blevet spillet helt fri af Harry Kane.

Annonce:

En lidt tilfældig reducering fra Cristiano Ronaldo sørgede for, at de sidste ti minutter blev en anelse spændende, men dog ikke så meget, at de forsvarende mestre kunne forhindre, at det første nederlag i gruppespillet siden 2012 blev en realitet.

I den anden kamp i Gruppe H skuffede Dortmund igen, da de hjemme spillede 1-1 med Apoel. Dermed skal det tyske storhold håbe på mirakler for at avancere - de er nu fem point efter Real Madrid på andenpladsen med to kampe igen.

Christian Eriksen efter storkamp: Sejr over Real Madrid kunne have været endnu større:

Imponerende City: Stjerne-angriber sætter målrekord

Vil spille med Eriksen: God nok til Barça og Real

Schmeichels vilde valg: Hellere Eriksen end Neymar

Se deres løn: Så meget tjener landsholds-stjernerne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: