Annonce:
Annonce:

Far til Dortmund-offer: 'Han har aldrig rigtig forstået, hvad der skete'

José Bartra fortæller til spank tv, hvordan hans søn, Marc, havde det efter det dramatiske angreb på Dortmunds spillerbus tirsdag aften

Marc Bartra er ved godt mod, men har muligvis spillet sin sidste kamp for Dortmund i denne sæson (Foto: AP)
Marc Bartra er ved godt mod, men har muligvis spillet sin sidste kamp for Dortmund i denne sæson (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Den sårede Dortmund-spiller Marc Bartra håber at kunne forlade hospitalet i løbet af nogle dage. Det fortæller hans far, José, i et interview med den spansk tv-kanal NTV.

Da Dortmunds spillerbus tirsdag aften blev ramt af en eksplosion på vej til Champions League-kvartfinalen mod AS Monaco, gik det hårdest ud over spanieren.

Han blev ramt af glasskår og brækkede en knogle i underarmen. Han blev opereret sent tirsdag aften, og heldigvis gik operationen planmæssigt.

- Vi talte efter operationen i går. Han sagde, at han havde det godt og håbede at forlade hospitalet i løbet af et par dage. Men det er rigtigt, at han var chokeret over eksplosionerne, siger José Bartra til NTV.

Annonce:

Tysk politi har anholdt én mand fra det islamistiske miljø i forbindelse med angrebet på spillerbussen og har sigtekornet rettet mod én yderligere. Motivet for angrebet er endnu uklart, men tysk politi undersøger sagen for eventuelle terrorforbindelser.

Angrebet skete, kort efter Dortmunds spillerbus havde forladt det hotel, hvor truppen havde ladet op til hjemmekampen mod Monaco.

- Det første, han (Marc Bartra, red.) hørte, var et højt brag. Han begyndte at få hovedpine og fik virkelig ondt i sin arm. Han har aldrig rigtig forstået, hvad der skete, men følte sig svimmel i fem minutter, forklarer José Bartra.

Marc Bartra har onsdag haft besøg af flere sine holdkammerater og af sportsdirektør Michael Zorc.

Han er ved godt mod og vil fra sin hospitalsstue følge den udsatte kamp, som sparkes i gang kl. 18.45. Der venter ham en pause på adskillige uger, og det er spørgsmålet, om han overhovedet når at blive klar til flere kampe i denne sæson.

På hospitalet efter eksplosion: Nu er der nyt om Dortmund-stjerne

Efter Dortmund-terror: Overhængende fare for nyt angreb

Det ved vi om angrebet

På vej til deres kvartfinale i fodboldens Champions League blev Borussia Dortmunds spillerbus ramt af tre eksplosioner. Dortmund skulle 20.45 spille det første af to opgør mod AS Monaco fra Frankrig.

Her er, hvad vi ved på nuværende tidspunkt.

* 19.15 Dortmunds spillerbus forlader hotellet.

* 19.16 Bussen når kun at køre få hundrede meter før tre eksplosioner rammer spillerbussen.

Dortmunds spanske forsvarsspiller, Marc Bartra, bliver såret ved eksplosionerne. Han brækker en knogle i hånden og får en masse glasskår ind under huden.

* 19.39 Dortmund informerer officielt medierne om hændelsen.

* 19.58 Præsidenten for fodboldklubben fortæller på Signal Iduna Park, stedet, hvor kampen skal spilles, om hændelsen, og at folk ikke skal gå i panik.

* 20.30 Klubben oplyser, at kampen er aflyst og vil blive spillet onsdag 18.45.

Stærkt bevæbnede betjente fører Dortmund-spillerne væk fra området, hvor eksplosionerne fandt sted.

* 22.00 På spillerhotellet opdages en genstand, der vækker politiets interesse. Den viser sig senere at være ufarlig.

* 23.16 På en pressekonference fortæller politiet, at de ikke kender motivet. Politiet fortæller samtidig, at de antager, at der var tale om et bevidst angreb mod fodboldholdet.

Det kommer samtidig frem, at man har fundet en slags tilståelsesbrev, som man nu vil kigge nærmere på.

Endeligt slår man fast, at der vil være et massivt sikkerhedsopbud til kampen onsdag.

* 23.40 Marc Bartra bliver opereret for sine skader.

ONSDAG:

Onsdag morgen fortæller tysk politi, at en betjent er kommet til skade i angrebet. Han her lidt akustiske traumer og gik i chok.

Onsdag morgen fortæller tysk politi, at man er kommet i besiddelse af to tilståelsesbreve. Dels er der fundet et brev nær gerningsstedet, som undersøges for relation til islamiske bagmænd, da det blandt andt omtaler angreb på julemarkedet i Berlin i 2016. Og dels er der på internettet dukket et brev op, som omtaler fodboldklubbens manglende engagement i at bekæmpe racisme.

Ingen af brevenes ægthed er blevet bekræftet af myndighederne. Og onsdag morgen fastholder politiet, at der kan være tale om falske spor.

* 14.00 Tysk politi fortæller, at man har anholdt en ud af to personer med islamistisk baggrund i forbindelse med angrebet.

Kilder: Bild.de, AFP, Ritzau, kicker.de, sueddeutsche.de

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: