Annonce:
Annonce:

FC Midtjylland er ude af Champions League-kvalifikationen

Det bliver ikke til Champions League-gruppespil for de danske sølvvindere i denne sæson. I stedet deltager klubben i Europa League

Årets mål i Randers? - se Benfica-stjernes utrolige perle mod FCM
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

FC Midtjylland tog som forventet bagdøren ud af Champions League inden det for alvor blev sjovt.

Mens de danske dressurryttere på MCH Arena høstede VM-guld, så kom sølvvinderne ikke i nærheden af at matche den bedrift på reservehjemmebanen i Randers… hvor hjemmeholdet til daglig ellers kærligt kaldes hestene.

4-1 nederlaget på Estadio da Luz i første opgør havde på forhånd gjort opgaven umulig mod Benfica. Midtjylland tabte 1-3 i Randers og dermed et samlet nederlag på voldsomme 2-7.

Selv ikke klarmeldingen til talismanen Evander kunne for alvor tænde troen på et dansk mirakel.

Men brasseren gav dog håb om et eller andet lækkert, da han efter små ti minutter viste nogle af de rappe små driblinger, som han kan.

Annonce:

At det skete fem meter foran eget straffesparksfelt, var allerede tidligt et vidnesbyrd om, hvilken opgave FC Midtjylland stod over for mod det portugisiske storhold.

Evander var troligt parret med Raphael Onyedika centralt, og det lignede meget tidligt et sårbart punkt for ulvene.

Nigerianerens kurve har længe haft tendens nedad, og matchet over for de rappe Benfica-spillere blev det udstillet.

Det var lidt som at sidde og vente på en pakke fra PostNord og bare vide, at den formentlig først ville dukke op i morgen.

Raphael Onyedika manglede både fart og præcision i sine indgreb, og når han forsøgte at bringe sin fysik i spil, så smuttede Floretino Luis og Enzo Fernandez ubesværet fra ham som legesyge hvalpe på græsset i Randers.

Pione Sisto og FC Midtjylland endte med at tabe samlet 2-7 til portugiserne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Pione Sisto og FC Midtjylland endte med at tabe samlet 2-7 til portugiserne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Game over
Det betød, at FC Midtjylland i perioder kom under tungt tryk, og selv om ulvene i lighed med kampen på Estadio da Luz havde fine sekvenser, så var oplevelsen lidt, at det var noget, som Benfica tillod.

Annonce:

Og så skruede Benfica midt i halvlegen lige et gear op. Joao Mario lagde kuglen ind i det giftige område bag ryggen på den ellers hæderlige Juninho, og så kunne Enzo Fernandez gøre det til 1-0.

Game over. Det var det mål, som Benfica var kommet efter.

Portugiserne slukkede nærmest øjeblikkeligt for den skærpede opmærksomhed. Tre ukarakteristiske boldtab i perioden op mod pausen gav FC Midtjylland fornyet fodfæste i kampen og Evander burde have udlignet på den bedste af chancerne.

Det er et år siden, at FC Midtjylland lancerede ambitionen om at nå top 50 på UEFAs klubrangliste. Rækkevidden i den ambition blev dengang udstillet af PSV Eindhoven, der sendte ulvene ud af Champions League med to sejre.

Siden har FC Midtjylland udviklet en defensiv skrøbelighed, som har kostet tre scoringer mod såvel Silkeborg og Lyngby.

Samtidig er varemærket med de skarpe dødbolde forvitret bort og er nu blot et minde fra en nær fortid.

Den slags holder bare ikke internationalt.

Annonce:

Det kunne næsten ikke udstilles mere klart, end da FC Midtjyllands dominans efter pausen blev punkteret af en 2-0-scoring til indskiftede Henrique Araújo – hovedstød efter hjørne efter 55 minutter.

På det tidspunkt havde FC Midtjylland formøblet ti hjørnespark uden effekt.

Det var en hård skæbne for ulvene, som egentlig leverede nok til at drille Benfica, hvilket reduceringen midt i anden halvleg ved Pione Sisto var vidnesbyrd om.

Der var et muligt point i sigte, men helt karakteristisk for kampen, så punkterede Benfica den mulighed i slutfasen med en drømmetræffer fra Diogo Goncalves.

Nederlaget betyder, at FC Midtjylland dermed er færdige i Champions League og ender i Europa League-gruppespillet.

FC Midtjylland karakterer - 0 til 6

Det var som at se en skildpadde fange fluer, da FC Midtjylland var oppe imod den portugisiske overmagt fra Benfica i tirsdag aftens kvalifikation til Champions League.

To spillere dumpede da FC Midtjylland røg ud af Champions League:

Elias Olafsson - 2
Islændingen blev ikke overbebyrdet, men lukkede stadig tre kasser ind. Dermed var han ikke i nærheden af at udgøre den forskel som ulvene havde brug for til et stort resultat.

Henrik Dalsgaard - 3
Han kom med noget af den fight og vilje som ulvene havde brug for. Det rakte bare ikke og der manglede noget på de offensive dødbolde.

Juninho - 4
Brasseren har haft sine udfordringer på topniveau. Men mod Benfica viste har for alvor niveauet, og han var den bedste defensive aktør hos ulvene

Mads Døhr Thychosen - 2
Indsatsen fejler aldrig noget, men Mads Døhr Thychosen kom til kort, når Benfica for alvor skruede op for tempoet.

Joel Andersson - 2
Svenskeren har normalt et godt offensivt samarbejde med Anders Dreyer, men det haltede her til aften. Havde store defensive problemer.

Evander - 4
Fik en meget opløftende halvleg efter sin skade, hvor han viste sig fuldt på niveau med Benficas hurtige boldspillere. Fik FC Midtjyllands bedste chance, men skød forbi.

Raphael Onyedika - 1
Det var lidt som at se en skildpadde jagte fluer til tider. Nigerianeren fik aldrig sat sit aftryk på kampen og han var blind passager i lange passager.

Paulinho - 3
Hans skarpe indlæg ledte til FC Midtjyllands reducering. Brasilianeren havde mod til at udfordre og udfyldte samtidig de defensive pligter fint.

Pione Sisto - 4
Der var perioder I første halvleg, hvor han var lidt for glad for at holde i kuglen og var for langsom i beslutningerne. Løftede sig markant i anden halvleg og blev meget mere direkte.

Sory Kaba - 4
Den store angriber udfylder sin rolle trofast og slider virkelig for holdet. Gik godt ind i kombinationerne og var en trussel. Hovedstød på overliggeren.

Anders Dreyer - 1
Han kom aldrig til sin ret selv om intentionerne var fine. Ukarakteristisk ubeslutsom og manglede slutprodukt.

Oliver Sørensen - 3
Overtog for Evander efter pausen på sin egen facon. En mere arbejdsom stil sammenlignet med Evander, men slap fint fra det.

Gustav Isaksen - 2
Kom ind i slutfasen for Anders Dreyer og kom afsted et par gange, men manglede skarphed.

Junior Brumado - UB
Afløste Sory Kaba og skabte en sen reducering, der blev annulleret for offside. For kort tid til bedømmelse

Edward Chilufya - UB
Indskiftet og scorede til 3-2 i overtiden, men var offside. For kort tid til bedømmelse

Nikolas Dyhr - UB
For kort tid til bedømmelse

Se billederne: Det danske landshold skal bo i luksus under VM

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: