Annonce:
Annonce:

FCK er klar til Champions League-gruppespillet

FC København spillede 0-0 på udebane mod Trabzonspor og går dermed videre til Champions League-gruppespillet efter en samlet triumf på 2-1

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

FCK er klar til Champions League-gruppespillet for første gang siden sæsonen 2016/17.

Jess Thorups tropper leverede en heroisk indsats i returopgøret mod Trabzonspor og præsterede at spille 0-0 i den svære udekamp.

Dermed var 2-1-sejren i Parken fra forrige uge nok til at sikre samlet avancement.

Det kunne dog nemt være gået meget anderledes. For løverne var tæt på at blive tæmmet i Trabzon. De tyrkiske mestre var nærgående adskillige gange, og i flere situationer måtte FC København-keeper Mathew Ryan levere mirakler i målet.

Den tidligere Premier League-stjerne var med afstand gæsternes bedste mand, og australieren fortjener at sidde på forreste række, når flyet går hjem mod København.

Her vil de danske mestre lande med en billet til CL-gruppespillet og 200 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Kampens bedste spiller Matt Ryan. Foto: Francisco Seco/AP/Ritzau Scanpix
Kampens bedste spiller Matt Ryan. Foto: Francisco Seco/AP/Ritzau Scanpix

Annonce:

Champions League - FCK er sikret 200 mio. kr.

FCKs samlede sejr over Trabzonspor og kvalifikation til Champions League-gruppespillet, udløser en opjustering i regnskabet, fordi millionerne vil vælte ind.

Her er et overblik:

Startpenge i gruppespillet:    117,3 mio. kr.

Koefficient-bonus*:                34,1 mio. kr.

Market puljen**:                     25 mio. kr.

Garanterede indtægter:  176,4 mio. kr.

Hertil kommer anslåede entre-indtægter: 32.000 billetter a 350 kr. i tre gruppekampe: 33,6 mio. kr.

Samlede indtægter i niveauet: 210 mio. kr.

* Her forventes FCK at lande i fjerde seedningslag blandt de fire-fem lavest rangerende mandskaber blandt de 32 klubber.

** Market puljen: Præmisserne har ændret sig. Tidligere har der været en fælles skandinavisk pulje. Nu er der én pulje for hvert land. Beløbet afhænger af, hvad rettighedshaverne i det pågældende land betaler for produktet.

Europæisk FCK-kvalitet
FC København havde kurs mod det lukrative Champions League-gruppespil efter en intens første halvleg, hvor varmen og larmen på Senol Günes Stadion ved den tyrkiske Sortehavskyst tydeligt tyngede de hvidklædte danskere.

Kampens indledning bød på et tungt Trabzonspor pres, og efter kun seks minutter burde Djaniny have givet tyrkerne en drømmestart.

FCK's australske nyindkøb, Matt Ryan, stod dog i vejen, og kampens bedste spiller hev en stor redning frem, efter Vavro havde foræret tyrkerne en helt åben chance.

Københavnerne slap med skrækken, og den resterende del af første halvleg gav flere fine muligheder til de hvidklædte. Desværre manglede den sidste skarphed hos Falk, Lerager og Biel, som alle tre havde fine chancer for at give FCK den måske afgørende føring.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Cornelius kæmpede forgæves. Foto: Francisco Seco/AP/Ritzau Scanpix
Cornelius kæmpede forgæves. Foto: Francisco Seco/AP/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

De tyrkiske værter havde også deres chancer i en første halvleg, hvor de var klart mest på bolden, uden det for alvor blev farligt.

Cornelius nåede dog at have et par fine hovedstød, og tyrkernes bedste mand Enis Bardhi havde kampens måske største chance tæt under mål – men ligesom med københavnernes chancer, så sad teknikken ikke helt i skabet hos tyrkerne, og Matt Ryan kunne fint tage sig af de tyrkiske tilbud.

Anden halvleg startede med FCK på bolden, og de blev også belønnet med en stor chance, inden tyrkerne atter satte sig tungt på spillet.

Varmen i det tyrkiske satte sit tydelige præg på tempoet i halvleg, og slagudvekslingen stod relativt stille indtil det 68. minut, hvor Andreas Cornelius pludselig fik kæmpet sig til en helt fri chance, som han dog sparkede langt forbi.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Daramy hjalp FCK til videre avancement. Foto: Francisco Seco/AP/Ritzau Scanpix
Daramy hjalp FCK til videre avancement. Foto: Francisco Seco/AP/Ritzau Scanpix
 

I det 75. minut viste Matt Ryan, hvorfor han har haft adresse i to af de største europæiske ligaer, da han på et afrettet hovedstød puffede bolden væk fra stregen.

Annonce:

FCK holdt stand de sidste ti minutter og kan nu se frem til at måle sig med de største hold i Europa, når Champions League-gruppespillet sparkes igang i starten af september.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

FC København får større muskler på transfer-markedet med kvalifikationen i hus. Men hvor skal de handle? Der er lagt op til et transferbrag - Læs mere her!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: