FCK før Porto: Ståle overvejer taktisk ændring

- Tre mand centralt på midtbanen er en af de muligheder, vi arbejder med, siger Ståle Solbakken før Champions League premieren mod Porto

Hvordan får man bremset en stærk og dynamisk offensiv, der har mange individuelle kvaliteter? 

Det er ét af de spørgsmål Ståle Solbakken skal have afklaret, inden han sætter sit hold til onsdagens opgør på udebane mod Porto.

Ved mandagens træning forsøgte FCK-træneren sig med noget nyt i forhold til den traditionelle 4-4-2 formation med to centrale midtbanespillere og to kanter.

Her prøvede han en model med tre centralt på midtbanen – Thomas Delaney, William Kvist og Jan Gregus. Sidstnævnte til højre, men ikke som udpræget kantspiller.

- Vi bliver mere kompakte med tre på midten. Vi overvejer lige nu forskellige løsninger, siger Ståle Solbakken, der heller ikke udelukker den model på et senere tidspunkt i kampen.

- Det handler primært om at være forberedte på et stormløb mod vores mål. Derfor bliver det helt afgørende, at vi står kompakt på banen, så vi ikke skaber plads til deres individualister, påpeger han.

Kender alt til Porto
På trods af, at FC København ikke levnes mange chancer for en god åbning på gruppespillet, kan ingen bagefter komme og påstå, at de danske mestre ikke har forberedt sig optimalt på opgaven.

Johan Lange, teknisk direktør i FCK, var i lørdags i Porto for at se hjemmeholdet vinde 3-0 over Guimaraes. Derudover har han og Ståle Solbakken set samtlige Portos kampe i denne sæson – ikke live naturligvis.

- Vi er virkelig godt forberedte på, hvad der venter os. Vi har en reel chance, men det handler om, at vi skal have helt styr på vores defensiv

- Når jeg ser på Portos hold er de stærkere offensivt end defensivt. Vi ved, at vi skal være skarpe på de to-tre chancer, vi vil få i kampen. Det handler om ro og selvtillid. Og den mærker jeg mine spillere har, påpeger Ståle Solbakken.

FCK-truppen rejser tirsdag morgen til Porto for at forberede sig på opgaven mod den portugisiske storklub onsdag aften.

Ståle Solbakken har alle mand til rådighed og kan således stille stærkeste mandskab i den første puljekamp i Champions League.

Ståle - dem skal vi passe på

Ståle om afbrænder: Håbløst

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.