FCK's klassesejr får faktisk betydning

Den suveræne sejr over Brugge sikrer FCK seedning i Europa League til foråret

BRUGGE (Ekstra Bladet): Det blev ikke skønne spildte kræfter, selv om FC København på intet tidspunkt havde billetten til Champions Leagues knock out fase mellem hænderne.

Porto fik hurtigt sat tingene på plads mod Leicester og distancerede derved FCK til Europa League, hvor holdet nu bliver seedet.

2-0 sejren over Brugge blev grundlagt på en overbevisende første halvleg, hvor arbejdet blev gjort færdig til stor glæde for de 1300 medrejsende FCK-fans, der sang og skrålede gennem samtlige 90 minutter.

11 mio. kr. udløste sejren over Brugge, men det var ikke nok at slå gruppens dårligste mandskab. FCK formåede ikke at besejre hverken Leicester eller Porto, og derfor er der intet at sige til Europa League-pladsen.

Sejren over Brugge manifesterede FC Københavns bedrifter i Champions League, hvor holdet kun lukkede to mål ind. Det er helt på højde med de absolut bedste – Atletico Madrid og Juventus.

Men for at understrege, hvor tæt FCK har været på drømmeland slutter de danske mestre som den bedste treer fra samtlige grupper. Ingen treer udover FCK sluttede med ni point.

På den måde sluttede FCK reelt som nummer 17 ud af gruppespillets 32 hold.

Bliver seedet til foråret
Det betyder, at FCK nu bliver seedet, når der mandag trækkes lod til knock out fasen i Europa League. Det afgøres først torsdag aften, hvem FCK kan møde.

Men det står allerede nu klart, at FCK kan trække ét af de fire useedede mandskaber fra Champions League: Det er Ludogorets, Gladbach, Rostov og Legia Warwzawa.

Derved kan det blive et danskeropgør, fordi FCK kan møde Andreas Christensen og Jannik Vestergaard fra Borussia Mönchengladbach.

Ludwig i topklasse
Efter lidt startvanskeligheder fik FCK maskinen smurt og angrebskanonerne kørt i stilling mod et reservespækket og svagt belgisk mesterhold, der mere havde fokus på søndagens topkamp mod Anderlecht.

På sin vis var det bemærkelsesværdigt, at Ludwig Augustinsson på ny leverede en toppræstation. Han havde en fod med i begge scoringer før pausen og har i efteråret løftet sit spil til en klasse, der med garanti betyder, at Ståle Solbakken kommer til at kæmpe hårdt for at beholde ham til næste sommer.

Han slår ikke kun dræbende og millimeter præcise dødbolde, han har udviklet sig til en offensiv back med international klasse.

I sin afskedskamp i Champions League blev Thomas Delaney ikke noteret for føringsmålet, fordi Brandon Mechele dirigerede den i mål. Til gengæld var Mathias Zanka Jørgensens hovedstøds scoring et af de rene mål.

Den suveræne akse
FCK's stabile præstationer i Champions League hænger sammen med den solide og suveræne akse gennem holdet. Startende ved Robin Olsen, der reelt ikke har lavet én fejl i turneringen, det bundsolide og sammenspillede stopperpar – Mathias Zanka Jørgensen og Erik Johansson.

Den harmoniske midtbanekonstellation med William Kvist som den defensive spoiler og Thomas Delaney som dynamoen og drivkraften. Endelig skal man i den centrale akse ikke glemme Andreas Cornelius, der har løftet sit spil til et nyt niveau i Champions League.

FC Klasse er på vej mod nye sejre i Europa League, hvor det er svært at se, hvem FCK ikke har en chance for at besejre.

Disse hold er klar til CL-ottendedelsfinalerne

FC Portos 5-0-sejr over Leicester og Sevillas 0-0 ude mod Lyon betyder, at samtlige 16 hold er fundet til ottendedelsfinalerne i Champions League.

Der trækkes lod til ottendedelsfinalerne mandag 12. december.

Følgende 16 hold er videre fra gruppespillet:

* Arsenal

* Paris Saint-Germain

* Napoli

* Benfica

* Barcelona

* Manchester City

* Atlético Madrid

* Bayern München

* Monaco

* Bayer Leverkusen

* Borussia Dortmund

* Real Madrid

* Leicester

* Juventus

* Sevilla

* FC Porto

367 kommentarer
Vis kommentarer