Ferguson overgav sig: Det bedste hold nogensinde

Som optakt til Champions League-finalen mellem FC Barcelona og Juventus kigger vi tilbage på fem af de allerbedste finaler i turneringen. På femtepladsen finder vi finalen fra 2011 mellem Barcelona og Manchester United

Vi nærmer os Champions League-finalen mellem FC Barcelona og Juventus med så hastige skridt, at vi næsten ikke kan vente. Derfor har vi valgt at varme op til årets største kamp med en klassisk nedtælling, hvor vi ser tilbage på de fem bedste CL-finaler gennem tiden.

I dag vender vi blikket tilbage mod finalen i 2011, som er nummer fem på vores liste, hvor FC Barcelona med stor dominans besejrede Manchester United med 3-1.

De var de spanske og engelske mestre, der tørnede sammen en maj aften på Wembley, men Premier Leagues bedste hold blev i den grad udspillet af Pep Guardiolas mandskab - så meget, at Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson efter kampen indrømmede, at det var det bedste hold, han havde mødt i hele sin karriere.

- Jeg forventede, at vi ville være bedre med i kampen, men der er ikke nogen anden forklaring end denne: Vi blev slået af det bedste hold. Barcelona er det bedste mandskab, jeg har stået over for. Det er ikke så meget andet at sige. De er på toppen lige nu, sagde Ferguson umiddelbart efter kampen i 2011.

- Vi skal ikke skamme os. Nogle gange kommer du op imod et meget bedre hold - og det gjorde vi i aften. Det er Europas bedste hold, vi mødte, sagde han.

United fik ellers bragt spænding i opgøret ti minutter før pauseteen, da Wayne Rooney udlignede Pedros føringsmål på flotteste vis.

Men i anden halvleg skiftede Barcelona gear. Catalonierne var altdominerende i spillet, og United havde mest travlt med at holde Iniesta, Xavi og Messi væk fra Edwin van der Saars mål.

Det lykkedes ikke for englændernde.

Først sparkede kampens helt store profil Lionel Messi Barca foran med 2-1 på et flot langskud, og 20 minutter før tid afgjorde David Villa finalen, da han krøllede bolden op i hjørnet til 3-1.

Finalen i 2011 var et symbol på FC Barcelonas dominans i europæisk fodbold - intet hold var i nærheden af catalonierne i den periode - og derfor fortjener denne finale at komme blandt de bedste.

Se højdepunkterne fra finalen her:

5 kommentarer
Vis kommentarer