Finale-mareridt spøger i Atlético før Bayern-brag

Atlético Madrid vil hævne finalenederlaget i 1974 til Bayern München, som var 20 sekunder fra et nederlag

Gerd Müller scorer på hovedstød, mens Heraldo Becerra ikke når at reagere. Bayern vinder omkampen 4-0 og dermed Europa Cup'en for mesterhold. De efterfølgende to sæsoner vinder tyskerne også turneringen. Siden har de vundet den yderligere to gange i Champions League-regi. Atlético har endnu sin første triumf til gode. (Foto: AP)
Gerd Müller scorer på hovedstød, mens Heraldo Becerra ikke når at reagere. Bayern vinder omkampen 4-0 og dermed Europa Cup'en for mesterhold. De efterfølgende to sæsoner vinder tyskerne også turneringen. Siden har de vundet den yderligere to gange i Champions League-regi. Atlético har endnu sin første triumf til gode. (Foto: AP)

Bayern München og Atlético Madrid har de seneste år været stamkunder blandt de bedste fodboldhold i Champions League.

Onsdag aften mødes de to titelbejlere på Vicente Calderon i Madrid i den første af to semifinaler.

Inden kampen er der masser af anekdoter at tage fat på, men man skal grave dybt i historiebøgerne for at finde det seneste indbyrdes opgør.

Det fandt sted i forløberen for Champions League, mesterholdenes turnering, og det var i finalen på Heysel i Bruxelles i 1974. Dengang vandt Bayern.

Spanierne var dog kun sølle 20 sekunder fra en finalesejr, da Bayern-stopperen Georg Schwarzenbeck udlignede til 1-1 i den forlængede spilletid.

Det skaffede Bayern en ekstra kamp om titlen to dage senere, og den blev vundet 4-0 på to mål af Gerd Müller og to mål af Uli Hoeness. Danske Johnny Hansen spillede begge kampe for Bayern.

Et forfærdeligt øjeblik
En, som husker 1974-finalen alt for godt, er den daværende Atletico-målmand Miguel Reina, som burde have reddet Schwarzenbecks desperate langskud fra 30 meter.

- Det var et forfærdeligt øjeblik i min karriere. Jeg havde det virkelig skidt i årevis over målet. Jeg ved stadig ikke, hvordan jeg kunne lade det skud gå ind, siger Miguel Reina, som er far til Napoli-keeperen Pepe Reina.

Finalen definerede de to klubbers forskellige veje de efterfølgende år. Sydtyskerne vandt turneringen tre år i træk, mens det gik mindre godt for Atlético, der aldrig har vundet turneringen.

Skæbnen var faktisk lige så hård 40 år senere, da Atlético for to år siden var foran 1-0 i Champions League-finalen.

Denne gang var det stopperen Sergio Ramos, der tre minutter inde i overtiden udlignede og sikrede forlænget spilletid for Real Madrid, som endte med at vinde 4-1.

Pep efterlader et vigtigt fundament
Atletico-angriberen Fernando Torres er mange gange blevet mindet om klubbens bitre europæiske historie.

- Jeg var ikke født dengang, men jeg har set en film og hørt skrækhistorierne tusinder af gange. Atletico skulle virkelig have vundet trofæet i 1974, vi var kun sekunder fra sejren, siger 32-årige Torres.

Hos modstanderen er Josep Guardiola i gang med sin sidste sæson som Bayern-træner inden skiftet til Manchester City. Og catalonieren mangler at vinde netop den turnering med tyskerne.

Bayerns midtbanespiller Xabi Alonso mener dog, at Guardiola uanset hvad har sat et positivt præg på klubben.

- Han vil efterlade et vigtigt fundament, uafhængigt af om vi får en fantastisk afslutning på sæsonen eller ej.

- Vores minder om ham vil være gode, og han vil ikke være en fiasko, hvis vi ikke vinder Champions League, siger Alonso.

Topscorerdyst på Vicente Calderón

2 kommentarer
Vis kommentarer