Fodboldfans protesterer mod flygtningehjælp

Sparta Prags ultra-fans vil ikke give 1 euro per snude til at hjælpe flygtninge - derfor boykotter de torsdagens hjemmekamp i Europa League

Sparta Prags ultrafans er ikke på bølgelængde med hverken UEFA eller deres egen klub. (Arkivfoto: Polfoto)
Sparta Prags ultrafans er ikke på bølgelængde med hverken UEFA eller deres egen klub. (Arkivfoto: Polfoto)

Strømmen af flygtninge og migranter, der banker på Europas dør, er ikke gået ubemærket hen nogen steder, heller ikke blandt fodboldfans.

I Prag har de mest dedikerede fans af Sparta Prag, de såkaldte ultras, nu besluttet sig for at boykotte torsdagens hjemmekamp mod APOEL Nicosia i Europa League, fordi klubben donerer 1 euro fra hver solgt billet til flygtninge.

Det hjælpende tiltag startede i et par tyske klubber, Real Madrid fulgte trop med en stor donation, der skulle hjælpe de flygtninge, der når til Spanien.

Derefter opfordrede FC Porto UEFA-præsident Michel Platini til at foreslå, at 1 euro fra hvert billetsalg i Champions League og Europa League skulle gå til forskellige former for flygtningehjælp.

Alle 80 klubber, der deltager i de to europæiske turneringer, accepterede forslaget, og store donationer er siden væltet ind fra klubber som Chelsea, Bayern München og Paris Saint-Germain.

I en række lande fra Israel og tværs over Østeuropa, fra Polen til Hviderusland, har grupper af fodboldfans med bannere dog samtidig markeret, at flygtninge ikke er velkomne hos dem.

Og Prags ultras er slet ikke på bølgelængde med hverken Porto, Real Madrid, Bayern München, UEFA eller deres egen klub i spørgsmålet om donationer i anledning af flygtningekrisen.

De har altså nu besluttet at boykotte torsdagens kamp og dermed donationen på 1 euro per billet. Fansene meldte tirsdag ud, at de ikke kunne gennemskue, hvad pengene helt præcist går til.

Ultra-fansene understreger, at det står enhver fan af Sparta Prag frit for at dukke op til kampen og støtte tiltaget.

Hadefulde ytringer overfor muslimer er et stigende problem i Tjekkiet, hvor der lige som i mange andre europæiske lande bygges flytningecentre på livet løs. Det rapporterer Czech News Agency.

50 kommentarer
Vis kommentarer