Fodboldverdenen griner ad grotesk straffespark: Hvordan kunne han dømme det

Raheem Sterling beklager over for både dommer og modstander, at han endte med at blive tildelt et af de mest bizarre straffespark i mands minde

Følg Fodbold
Følg Champions League

SE EPISODEN I TV-KLIPPET OVER ARTIKLEN - og se alle mål fra kampen i bunden af artiklen

Selv ikke Shakhtar Donetsks målmand kunne holde masken, da ungarske Viktor Kassai fløjtede årets - og måske historiens - mest groteske straffespark til Manchester City i Champions League onsdag aften.

David Silva havde allerede bragt de engelske mestre foran 1-0, da Raheem Sterling efter 23 minutter forsøgte at sparke dybt i bolden for at passere Andriy Pyatov i Shakhtar-målet.

I stedet sparkede han direkte i jorden med et komisk fald som konsekvens. Det takserede dommeren af uransagelige årsager til et straffespark, og så kunne hele fodboldverdenen ellers grine med den ukrainske keeper, der dog nok snarere grinede i afmagt.

doc72o2xdc7yfp17wnvm2zi.jpg 

Sterling beklagede efter kampen, at hans bommert endte med straffespark.

- Jeg ville chippe bolden, og så ved jeg ikke, hvad der skete. Jeg endte på jorden og drejede rundt. Jeg tror ikke, jeg mærkede kontakt. Det var bare min fejl. Undskyld til dommeren og undskyld til Shakhtar, lød det fra en ærlig Sterling, der mange gange tidligere er blevet beskyldt for at forsøge at filme sig til straffespark.

Det kan man nok ikke beskylde ham for i denne omgang.

Til gengæld ville den tidligere Manchester United-kæmpe og engelske landsholdsspiller Rio Ferdinand gerne have set Sterling og de andre City-spillere gå til bekendelse over for dommeren.

- Jeg synes, at City-spillerne skulle have sagt: Hør, det er ikke et straffespark.

Sådan sagde Ferdinand I engelske BT Sports studie, hvor han optræder som ekspert.

Det gav Sterlings manager, Josep Guardiola, ham i princippet ret i, inden han pludselig blandede sidste års kvartfinale-exit til Liverpool ind i snakken.

- Det kunne han godt have gjort, ja, indledte Guardiola.

- Men i sidste sæson kunne Liverpool og Milner sige det samme omkring afleveringen for det andet mål i 44. minut. Det var et lovligt mål. Det kunne han have gjort, men Mateu Lahoz (dommer i kvartfinalen, red.) ville ikke godkende det mål, så derfor skete det, lød det fra Guardiola med henvisning til Manchester Citys offside-annullerede mål i kvartfinalen, hvor bolden dog kom fra en Liverpool-fod, der dermed burde have ophævet offsiden.

I stedet mener han, at der bør indføres Video Assistant Referee (VAR). Akkurat som vi så ved VM i Rusland, hvor der dog nærmere blev tildelt ekstra straffespark end omvendt.

- Det handler om VAR. Jeg har sagt for længe siden, at dommere skal have hjælp. De vil gerne levere en god præstation. De har ikke lyst til at lave fejl, men i dag er spillet hurtigt, og spillerne har større kompetencer. De må have hjælp, fordi det tager ti sekunder for nogen at sige, at der ikke er straffe. Det er, hvad det er, lød det fra Guardiola efter kampen.

Sejren sender Manchester City op på ni point i gruppespillet - tre point foran Lyon på andenpladsen.

Mourinho slår til igen: Måtte eskorteres ud efter provokerende jubelscene

Voldsom nedtur: Tidligere landsholdsspiller degraderet og slagter modstander

Gør dig klar til søvnløse nætter: Sådan er det nye Football Manager

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind