Første gang i 16 år

Seneste gang, de to superstjerner ikke var at finde i Champions Leagues kvartfinaler, var helt tilbage i 2004/05, hvor Liverpool vandt

Foto: Valeriano Di Domenico/Ritzau Scanpix
Foto: Valeriano Di Domenico/Ritzau Scanpix

For første gang siden sæsonen 2004/05 er hverken Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo at finde, når der skal spilles kvartfinaler i Champions League.

Messi og Barcelona blev elimineret af PSG onsdag aften, mens Porto ganske overraskende lykkedes med at slå Juventus og Ronaldo ud efter en spændende omkamp i Torino tirsdag.

For 16 år siden, da begge superstjerner missede kvartfinalen, blev Messi og Barcelona elimineret af Chelsea i ottendedelsfinalen.

Ronaldo, der dengang spillede for Manchester United, måtte sammen med resten af holdet forlade turneringen efter nederlag til AC Milan.

Siden dengang har Ronaldo vundet Champions League fem gange, mens Messi har sikret sig fire triumfer - senest i 2014/15.

Udover at kvartfinalen blev enden for begge spilleres lange stime af kvartfinaler, blev Barcelonas elimination og enden på en lang stime af kvartfinaler i verdens fineste klubturnering.

Det samlede nederlag til PSG betyder samtidig, at det er første gang, Barcelona ikke er med i kvartfinalen siden sæsonen 2006/07, hvor de blev sendt ud af Liverpool.

Blaugrana nåede en stime på 13 kvartfinaler i træk, hvilket er det længste af noget hold i turneringen nogensinde.

Messi, der i dag har rundet 33 år, og Ronaldo, der har rundet de 36, er efterhånden nået ind i efteråret af deres karriere, efter de begge har domineret den europæiske scene i mange år.

Og i dette års udgave af Champions League har det været tydeligt, at de ikke længere kan løfte deres hold alene, som man har set tidligere.

Men der er heldigvis nye superstjerner på vej, som spiller en afgørende rolle i deres holds succes.

Franskmanden Kylian Mbappe, der ikke spillede sit livs kamp i returopgøret mod Barcelona, var til gengæld afgørende i den første kamp på Camp Nou, hvor han scorede tre af målene i 4-1 sejren, og med sit mål i returkampen slog han Messis rekord, da han blev den yngste nogensinde til at nå 25 mål i Champions League.

Men den rekord står allerede nu forfald, da den norske angriber Erling Haaland scorede fire mål i Dortmunds to opgør mod Sevilla. Han blev dermed den yngste til at nå 20 mål i turneringen.

FCK's nye våben: Hyrer kendt specialist

Rørt Gravesen: Utroligt trist

 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.