Forrygende gyser-afslutning: Eriksen i mesterligt CL-comeback

Tottenham skulle jagte et mirakel i Barcelona, og det lykkedes på et hængende hår at matche Inters uafgjorte mod PSV

Nelson Semedo og Christian Eriksen kæmper om bolden på Camp Nou. Foto: AP
Nelson Semedo og Christian Eriksen kæmper om bolden på Camp Nou. Foto: AP

Opgaven var på forhånd svær, og scenariet blev ikke mindre neglebidende undervejs. Men til sidst lykkedes det for Christian Eriksen og Tottenham at avancere i Champions League efter en sen udligning af Lucas Moura mod Barcalona.

Det var lige netop nok til at matche det 1-1 resultat, som Inter hjemme hentede mod PSV Eindhoven.


Det var ellers et af de øjeblikke, som kan give enhver spiller mareridt flere nætter efter, men som kan blive nærmest traumatiske, hvis man kun er 21 år og spiller sin blot anden Champions League-kamp, endda på den helt store scene.

Men det skete for Tottenhams uerfarne Kyle Walker-Peters efter bare seks et halvt minut på Camp Nou, hvor hans hold var på jagt efter et mirakel mod et reservespækket hjemmehold, der allerede havde sikret sig gruppens førsteplads.

Oppe på modstanderens banehalvdel tabte han bolden til franske Ousmane Dembele, som kort efter fintede ham væk igen og løb mod Hugo Lloris’ mål. Imens timede Kyle Walker-Peters sin jagt forkert og kom igen glidende for sent, da Dembele afsluttede i feltet og scorede.

Den unge højreback Kyle Walker-Peters ligger grædefærdig tilbage på græsset efter at være blevet tørret noget så grundigt af Dembele. Foto: AP
Den unge højreback Kyle Walker-Peters ligger grædefærdig tilbage på græsset efter at være blevet tørret noget så grundigt af Dembele. Foto: AP

Den unge englænder lå på ryggen med hænderne for ansigtet. Knust.

De hvidklædte gæster fortsatte dog ufortrødent, og mens deres fans kunne lune sig med nyheden om en PSV-scoring i Milano, kom de frem til flere chancer.

En af dem var et frispark begået lige uden for feltet på Christian Eriksen, der forleden gav Tottenham noget af en livline med sit sejrsmål mod Inter på Wembley. Men han fik ikke lov at sparke det. Harry Kane skubbede ham væk – og sparkede i muren.

Kort efter spillede danskeren Son Heung-min fri i dybden, men sydkoreaneren brændte den store chance på Barca-keeper Jasper Cillessen.

Son kom frem til flere chancer, men det var Philippe Coutinho, der var tættest på i den anden ende, da han kort før pausen trykkede fladt af – på stolpen.

Son havde lejlighed til at ærgre sig ved flere lejligheder undervejs. Foto: AP
Son havde lejlighed til at ærgre sig ved flere lejligheder undervejs. Foto: AP

Eriksen, der rygtevis kan havne i netop Barcelona, viste sig frem straks fra starten af anden halvleg. Først med en fin stikning til Moussa Sissoko, som dog trådte på bremsen og kort efter, da han selv slag igennem til en fin afslutning, som en flyvende Cillesen dog flot afværgede.

Nogle minutter senere viste han sit fine overblik med en maskeret aflevering til Son, som igen måtte se hollænderen vinde duellen.

Efter en times spil løftede stemningen sig pludselig, for en vis Lionel Messi smed overtrækstrøjen. Han kom på banen til et brøl, mens unge Kyle Walker-Peters fik fred til fordel for Erik Lamela.

Også Lucas Moura blev sendt i spil, mens stemningen blandt Tottenhams medrejsende fans dykkede med meldingen om, at Inter havde udlignet mod PSV.

Der var dog stadig 17 minutter at gøre med, og Moura var uheldig kort efter, da hans hovedstød blev afværget med endnu en mesterlig Cillesen-reaktion, før brasilianeren selv forivrede sig på riposten.

I den anden endte ramte hans landsmand, Coutinho, stolpen for anden gang.

Og så kom momentet for Tottenham. Seks minutter før tid brød Kane igennem i venstre side og servede hårdt ind foran mål, hvor Lucas Moura mødte bolden og udlignede.

15 hold er videre i Champions League

Med undtagelse af et enkelt hold er det efter tirsdagens kampe afgjort, hvilke 16 mandskaber der til foråret skal deltage i ottendedelsfinalerne i Champions League.

Eneste usikkerhed er i gruppe F, hvor det onsdag bliver afgjort, om Lyon eller Shakhtar Donetsk skal gøre Manchester City følgeskab til knockoutfasen.

Følgende hold er sikret avancement til forårets ottendedelsfinaler:

* Gruppe A: Atlético Madrid og Borussia Dortmund.

* Gruppe B: FC Barcelona og Tottenham.

* Gruppe C: Paris Saint-Germain og Liverpool.

* Gruppe D: Porto og Schalke 04.

* Gruppe E: Bayern München og Ajax.

* Gruppe F: Manchester City.

* Gruppe G: Real Madrid og AS Roma.

* Gruppe H: Juventus og Manchester United.

Der trækkes lod til 1/8-finalerne 17. december.

De første kampe spilles 12.-13.- og 19.-20. februar, mens der er returkampe 5.-6.- og 12.-13. marts.

Kilde: Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

Se også: Barca sagde stop: Den amerikanske drøm er knust

Se også: Christian Eriksen til eksamen i Barcelona

 

57 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere