Forrygende Zlatan bag PSG-triumf over Chelsea

En scoring og en assist fra svenskeren sender Chelsea ud af Champions League

Foto: AP
Foto: AP

Alle gode gange tre!

For to år siden måtte en skadet Zlatan Ibrahimovic forlade Stamford Bridge efter at have set PSG fra tilskuerpladserne blive slået 2-0 efter 3-1 på hjemmebane. Sidste år kom svenskeren og PSG videre, men han måtte æde et rødt kort på Chelseas hjemmebane.

2016 skulle blive året, hvor det omsider lykkedes Zlatan at triumfere på det lille, londonske stadion.

Med en scoring og en assist var han om nogen manden bag PSG’s 2-1-sejr over Chelsea onsdag aften, hvilket sender franskmændene i kvartfinalen med samlet 4-2. Og det kunne ses i den sidste del af kampen, hvor svenskeren ind imellem kunne ses med et lille smil på læben, mens han forsøgte at holde koncentrationen, til trods for at Chelsea skulle score tre mål i slutfasen. En fuldstændig håbløs mission mod et stærkt spillende PSG-mandskab.

Zlatans drømme-aften begyndte efter et kvarter. Da havde kampen allerede bølget voldsomt meget frem og tilbage, og svenskeren havde haft bolden i mål - men dog fløjtet korrekt offside. Men her modtog han bolden i højre side af straffesparksfeltet. Han afleverede hurtigt på tværs af feltet til Adrien Rabiot, der uden problemer kunne skubbe bolden i mål til 0-1.

PSG ryster Chelsea med tidlig scoring

Chelsea kom stærkt igen og spillede sig efter chok-scoringen ind i kampen og udlignede fortjent efter 27 minutter, da Petro erobrede bolden midt på banen. Han spillede Willian fri, og brasilianeren fandt derefter landsmanden Diego Costa, der viste sine evner som afslutter ved at passere Kevin Trapp til 1-1.

Costa tænder CL-håbet for Chelsea

Det fik for alvor gang i Stamford Bridge.

Zlatan steg mesterligt op til et hovedstød efter 34 minutter men blev let afværget af Thibaut Courtois i Chelsea-målet.

Efter pausen tilspillede holdene sig færre chancer, mens især Chelsea-spillerne igen og igen begyndte at orientere sig om tiden. De skulle trods alt score et enkelt mål mere for at komme videre.

Alt dette blev dog ligegyldigt, da pariserne leverede et fremragende angreb efter 67 minutter. Thiago Mottas aflevering i dybden til Ángel Di María i venstre side var verdensklasse. Det samme var argentinerens hårde og præcise aflevering på tværs i feltet, mens Zlatans inderside op i nettaget bare skulle effektueres.

Derefter afløstes Chelsea-spillernes håbefulde blikke mod uret til desperation og frustration og endelig afmagt i takt med at tiden ebbede ud. Nederlaget er i øvrigt Chelseas første i Champions League hjemme til et fransk mandskab.

En anden triumf for Zlatan er, at hans anden scoring er nummer 19 i CL for PSG - et mere end Juninhos 18 for Olympique Lyon. Dermed topper han topscorerlisten over spillere for franske klubber i turneringen...

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere