Frygter i Fernando Torres, Barca? For det burde I

Atlético-legenden er ikke, hvad han har været, men den 30-årige angriber, der forventes at starte inde mod FC Barcelona i semifinalen i Champions League onsdag aften, har gode minder mod catalonierne

Nej, Fernando Torres er bestemt ikke længere den top-angriber, som han var, da han brød igennem i Atlético - og da han senere bankede mål ind for Liverpool i Premier League.

Den 30-angribere har mistet en del af sin magi de seneste sæsoner, selvom han fra tid til anden alligevel viser klassen i Atlético-trøjen, som han er udlejet til fra AC Milan.

Torres forventes noget overraskende at starte inde for Madrid-klubben, når de tørner sammen med FC Barcelona i den imødesete kvartfinale mod FC Barcelona onsdag aften.

Og det er dårligt nyt for catalonierne, hvis man kigger på angriberens statistik.

FC Barcelona er den klub, som Torres har scoret flest mål imod i sin karriere. Ti gange har han jublet over en scoring, når de forsvarende CL-vindere har stået på den anden side af midterlinjen.

I 2012 tyssede han blandt andet hele Camp Nou i overtiden i semifinalen i Champions League, da Chelsea kvalificerede sig til finalen efter en heroisk defensiv indsats med en mand i undertal. Barcelona pressede på en 3-1-scoring, der ville sende dem videre, men Torres opsnappede bolden i overtiden i en kontra-fase og scorede køligt til 2-2.

I denne sæson har angriberen også garnet mod de spanske mestre. Det skete i hjemmekampen i september, hvor den tidligere Liverpool- og Chelsea-spiller fik en bold i dybden i starten af kampen og udplacerede Claudio Bravo.

Uheldigvis for Atleti og Torres vandt Barca kampen med 2-1.

Også i sine yngre dage var Torres også en trussel for FC Barcelona. Gense dette klip tilbage fra januar 2006, hvor Torres med to scoringer var altafgørende for, at Atlético kunne vinde med 3-1 på Camp Nou mod Barca og en ung Lionel Messi.

Nu da snakken falder på Lionel Messi, er argentineren nok heller ikke helt utilfreds med at tørne sammen med Atlético.

Verdens bedste fodboldspiller har nemlig scoret 25 mål i 28 kampe mod Madrid-klubben, og sammen med Sevilla (25 mål i ligeså mange kampe) er Atlétco Messis yndlings-offer.

Den første kvartfinale-kamp af to fløjtes i gang i aften klokken 20:45, og du kan naturligvis følge den på eb.dk.

TV: Sidst de to klubber mødtes i en knockout-kamp i Champions League, lykkedes det Atlético at slå Barca ud efter 1-1 på Camp Nou og 1-0 hjemme på Vicente Calderon. Gense Kokes scoring i den anden og afgørende kamp:

6 kommentarer
Vis kommentarer