Annonce:
Annonce:

Går glip af stort millionbeløb

Kan der højst komme 500 personer til Champions League-kampene i Herning, lukker FCM helt af for fans

FC Midtjylland spillede sig i sidste uge i Champions League-gruppespillet med en sejr over Slavia Prag på et tomt MCH Arena. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland spillede sig i sidste uge i Champions League-gruppespillet med en sejr over Slavia Prag på et tomt MCH Arena. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) åbnede i sidste uge for, at der igen kan komme tilskuere til europæiske klub- og landskampe.

Helt præcis må op til 30 procent af stadion nu fyldes, men det hjælper ikke FC Midtjylland, som står over for tre store kampe i Champions League.

I hvert fald ikke i første gruppekamp mod Atalanta, der spilles 21. oktober på MCH Arena i Herning.

Onsdag forlængede regeringen de landsdækkende coronarestriktioner, der blandt andet betyder, at der højst må være 500 personer samlet på et fodboldstadion.

Og fortsætter tiltagene i resten af efteråret og december, går FC Midtjylland glip af et større millionbeløb i entréindtægter, fortæller kommerciel direktør Jacob Jørgensen.

Annonce:

I den perfekte verden - uden coronavirus - havde FC Midtjylland regnet med at tjene mellem 11 og 13 millioner kroner per kamp med udsolgte tribuner.

Men det kan stadig skæppe godt i kassen, hvis coronarestriktionerne i Danmark lempes, og FCM får lov til at fylde 30 procent af stadion, som UEFA tillader.

Jacob Jørgensen estimerer, at klubben i så fald kan tjene i omegnen af seks millioner kroner per kamp.

- Vi havde håbet på en omsætning på 18 millioner for de her tre kampe. Og nu bliver det måske nul, siger han.

Det havde måske ikke gjort en afgørende forskel for FC Midtjylland på den korte bane, for klubben har med sin deltagelse i Europas største klubturnering sikret sig op mod 200 millioner kroner.

Men når man endelig er med på den største scene, vil man gerne dele den oplevelse med fans, familie og partnere.

- Det er da enormt frustrerende. Én ting er penge, for det er rigtig mange millioner, vi går glip af. På den lange bane kan det betyde noget - på den korte bane er det bare træls.

Annonce:

- Men det er ganske forfærdeligt, at vi ikke kan få ret mange af vores vigtigste partnere, fans, sæsonkortholdere, venner af huset eller familie til spillerne ind og se dem løbe rundt i Champions League, siger Jacob Jørgensen.

Begrænsningen på 500 personer til en kamp er inklusive spillere, trænere, officials, mediefolk og andre tilstedeværende.

Til superligakampe har FC Midtjylland cirka 300 billetter, der kan fordeles, når alle de nødvendige personer er talt med. I Champions League er der kun 100 billetter tilbage, fordi de gæstende klubber typisk har en større delegation med, og fordi en stribe UEFA-personer skal være til stede.

Det betyder, at klubben lukker helt for fans.

- Der kommer ganske få sponsorer ind til Atalanta-kampen. Så må vi se derefter. Men det er nogle få gæster og vores allerstørste samarbejdspartnere, vi får inviteret ind, siger den kommercielle direktør.

Foruden hjemmekampen mod Atalanta 21. oktober, spiller FC Midtjylland i Herning mod Ajax 3. november og mod Liverpool 9. december.

Nej til lukrativt tilbud

Derfor faldt Schwartz-handlen til jorden

Annonce:

Landsholdsprofil rasende på sin klub

Svarer igen på Durmisi-sviner: - Ingen bokse kunne hakkes af

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: