Gigantisk CL-overraskelse: Real Madrid helt i knæ

Wolfsburg leverede kontraspil af høj klasse, og Real Madrid kunne let have tabt større end 2-0 i Tyskland

Wolfsburgs  Ricardo Rodriguez åbnede scoringen for værterne, der højst overraskende besejrede Real Madrid i første akt af kvartfinalen i Champions League. (Foto: AP)
Wolfsburgs Ricardo Rodriguez åbnede scoringen for værterne, der højst overraskende besejrede Real Madrid i første akt af kvartfinalen i Champions League. (Foto: AP)

Favoritværdigheden var sjældent set større forud for en kvartfinale i Champions League. Wolfsburg havde i seneste hjemmekamp spillet 1-1 mod Bundesliga-oprykkerne fra Darmstadt.

Og Real Madrid? De havde sejret mod FC Barcelona på Camp Nou i weekenden. Med en mand i undertal endda.

Onsdag aften skulle man tro, at Zinedine Zidanes mandskab manglede endnu flere folk på banen.

For efter en udmærket åbning på dysten mod Wolfsburg, blev Real Madrid ganske enkelt overrumplet af seværdigt kontraspil kombineret med lige dele energi og effektivitet. Resultatet blev to scoringer til hjemmeholdet allerede i først halvleg.

Først via et straffespark eksekveret af Ricardo Rodriguez og siden faldt en træffer signeret af Maximilian Arnold efter en omstilling, hvis opbygning selv Real Madrid ville have svært ved at kopiere.

Netop det våben skulle vise sig at være nøglen til succes for det nordtyske mandskab. For de ramte Real Madrid hårdt ved at overlade initiativet til gæsterne.

Kevin De Bruyne bringer City foran. 2-2-resultatet er super godt for det engelske hold inden returkampen. (Foto: AP) Champions League Forrygende resultat af City i Paris

Gareth Bale formåede ikke at få sat sit præg på kampen mod Wolfsburg, der pludselig har udsigt til gode chancer for en plads i semifinalen. (Foto: AP)
Gareth Bale formåede ikke at få sat sit præg på kampen mod Wolfsburg, der pludselig har udsigt til gode chancer for en plads i semifinalen. (Foto: AP)
 

Det formåede Cristiano Ronaldo og Co. ingenlunde at drage nytte af – og når det endelig blev farligt – var Wolfsburgs målmand, Diego Benaglio, på plads og afværgede på fornem vis.

Hans modpart i den anden ende havde omvendt en knap så succesfuld dag. Keylor Navas var ganske enkelt prisgivet ved målene, men frem til straffesparksscoringen midtvejs i første halvleg var Real Madrid-keeperen ikke blevet passeret i 738 minutter i Champions League-regi.

Og det kunne sågar være blevet til endnu flere indkasserede mål for Navas, som ligesom resten af Real Madrid skal prise sig lykkelig for, at Wolfsburg-angriberen André Schürrle ikke havde skarpheden i anden halvleg. 

Af samme årsag er der stadig meget som taler for en jævnbyrdig duel, når det gælder kampen om semifinale-billetten. Men procenterne har flyttet sig en hel del mere over i tysk favør. Folkevogns-klubben har i al fald fået tanken fyldt op inden returopgøret i Spanien.

Her chokerer Wolfsburg med første scoring i kampen:

20 kommentarer
Vis kommentarer