Her bliver veteranen skurk

Ricardo Carvalho forårsagede det straffespark, Juventus skulle bruge for at vinde over Monaco

Ricardo Carvalho fælder Alvaro Morata i feltet - den situation blev afgørende i den første kvartfinale-kamp mellem Juventus og Monaco. (Foto: AP)
Ricardo Carvalho fælder Alvaro Morata i feltet - den situation blev afgørende i den første kvartfinale-kamp mellem Juventus og Monaco. (Foto: AP)

Det er efterhånden 16 år og en matchfixing-skandale siden, at Juventus sidst besøgte en Champions League-semifinale.

2015 kan dog meget vel blive året, hvor de sidste tre sæsoners italienske mestre - og utvivlsomt også kommende mestre - igen står i semifinalen i verdens stærkeste klubturnering.

Se tv fra kampen i billedvinduet over artiklen.

Tirsdag aften blev det nemlig hjemme i Torino til en 1-0-sejr i den første kvartfinale-kamp mod et ungt Monaco-hold, hvor det var veteranen over dem alle, 37-årige Ricardo Carvalho, der blev til skurk.

Den portugisiske forsvarer protesterede voldsomt, da dommeren i det 55. minut dømte straffe mod ham, men der var svært at se, at der var noget at protestere over.

Carvalho havde ganske vist øjnene på bolden, da han løb ind i Juventus' Morata i feltet, men han fratog ikke desto mindre den spanske angriber en oplagt målchance.

Arturo Vidal fintede Monaco-keeperen til højre og høvlede bolden op i det venstre målhjørne, og så var Juventus på vinderkurs.

Indtil da havde Monaco haft lige så mange og store chancer som hjemmeholdet, men Gianluigi Buffon reddede alt, hvad der kom, inklusive flere afslutninger fra helt frie Monaco-angribere.

Dimitar Berbatov blev skiftet ind for franskmændene i 2. halvleg og headede lige over mål 20 minutter før tid, men nærmere kom Monaco ikke på at udligne Juventus' føring, selvom det franske hold forfulgte chancen for et vigtigt udebanemål indtil sidste fløjt.

Effektiviteten udgjorde den lille forskel på to ganske jævnbyrdige hold, som mødes til returkamp på Stade Louis II i Monaco onsdag om en uge.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere