Historisk finale med drop og drømmemål

Real Madrid skrev historie ved at vinde Champions League for tredje gang i træk efter 3-1 over Liverpool i en kamp, der havde det hele

Real Madrid lagde lørdag aften til sin rekordliste, da klubben vandt Champions League for tredje gang i træk efter en 3-1-sejr over Liverpool.

En klar sejr, der var langt større, end spillet egentligt lagde op til.

Men Liverpool var mærket af topscorer Mohamed Salahs skade og af en horribel målmandspræstation af Loris Karius.

Og det var ærgerligt, for kampen var en drøm af en fodboldkamp. Den startede i et hæsblæsende tempo med Liverpool som den dominerende part.

Gang på gang spillede Jürgen Klopps mandskab sig til større og mindre chancer, mens Zinedine Zidanes ditto havde mere end nok at gøre med at forsvare sig.

Men efterhånden som madrilenerne fik mere styr på det, kom der også muligheder mod Loris Karius' mål.

Det var dog stadig 'The Reds', der dominerede, og det kunne være blevet 1-0 halvvejs i halvlegen, da Roberto Firmino og Trent Alexander-Arnold stod for en dobbelt-chance.

Men Keylor Navas var vaks i Real Madrid-målet.

To spillere i tårer
Kort efter indtraf kampens mest dramatiske periode, hvor to spillere måtte udgå med skader.

Først Liverpools helt store spiller i denne sæson, Mohamed Salah, måtte udgå kort før den halve time, efter at han i en duel med Sergio Ramos var blevet holdt fast af spanieren, så hans arm blev låst, og skulderen blev beskadiget. Faktisk så slemt, at han grædende måtte lade sig udskifte med Adam Lallana

Mohamed Salah må grædende forlade banen med en skadet skulder. Foto: Darko Vojinovic/AP/Ritzau Scanpix
Mohamed Salah må grædende forlade banen med en skadet skulder. Foto: Darko Vojinovic/AP/Ritzau Scanpix

Rigtig skidt for Liverpool, men kort efter stod Real Madrid i samme situation.

For i en løbeduel faldt Dani Carvejal tilsyneladende forkert, og backen måtte ligeledes i tårer vige pladsen til fordel for Nacho.

De første 45 minutter sluttede uden scoringer, selv om bolden faktisk var over stregen to minutter før pausen, da Cristiano Ronaldo først fremragende headede bolden lige på Karius, mens Karim Benzema havde bolden i nettet på returen. Men der blev korrekt vinket for offside.

Så kom målene
Efter pausen fortsatte det sprudlende spil. Først ramte Isco overliggeren, og kort efter indtraf en temmelig omdiskuteret episode.

Kariim Benzema jafgtede opgivende en lang bold, som Loris Karius uden problemer samlede op. Tyskeren ville sætte bolden hurtigt i spil og forsøgte lidt hasarderet at kaste den forbi Benzema. En manøvre med stor risiko, og den franske angriber kastede sig efter bolden og blokerede den i mål.

Loris Karius begår en brøler, da han kaster bolden lige for fødderne af Karim Benzema. Foto: Sergei Grits/AP/Ritzau Scanpix
Loris Karius begår en brøler, da han kaster bolden lige for fødderne af Karim Benzema. Foto: Sergei Grits/AP/Ritzau Scanpix

1-0 til Real Madrid efter det nok mest bizarre mål i en Champions League-finale nogensinde.

Så kogte Det Olympiske Stadion i Kiev - men det skulle blive vildere endnu.

For på det efterfølgende angreb fik Liverpool hjørnespark, der endte i pandebrasken på Lovren. Kroaten headede bolden ind i det lille felt, hvor Sadio Mané akrobatisk kastede sig frem og flugtede udligningen i mål.

To mål på fire minutter i en kamp, der for alvor leverede varen.

Sadio Mané kaster sig spektakulært og udligner til 1-1. Foto: Sergei Grits/AP/Ritzau Scanpix
Sadio Mané kaster sig spektakulært og udligner til 1-1. Foto: Sergei Grits/AP/Ritzau Scanpix

Men det skulle blive endnu vildere.

Zinedine Zidane skiftede Gareth Bale ind - og waliseren kvitterede med at sakse bolden ind på Marcelos indlæg.

Vild udvikling på en fantastisk fodboldkamp - og de mange tilskuere kunne glæde sig til yderligere 25 minutter.

Gareth Bale scorer akrobatisk til 2-1. Foto: Sergei Grits/AP/Ritzau Scanpix
Gareth Bale scorer akrobatisk til 2-1. Foto: Sergei Grits/AP/Ritzau Scanpix

De skulle også blive underholdende. For Liverpool var langt fra slået.

Hele tiden var specielt Sadio Mané farlig, og senegaleseren kunne fem minutter efter Bales føringsmål på ny have bragt balance i regnskabet, men hans afslutning tog roden af stolpen.

Drop skabte afgørelsen
Syv minutter før tid faldt afgørelsen - og det var på ny med Loris Karius i hovedrollen.

Liverpool-keeperen så nemlig mere end skidt ud, da Gareth Bale med syv minutter igen afsluttede fra 25 meter.

Tyskeren kunne se bolden hele vejen, men da han forsøgte at gribe den, røg den over hans hænder og i mål. En fejl, der slet ikke hører sig til på det niveau.

En ærgerlig afslutning på kampen for Liverpool, der ellers havde stor ære af kampen.

Cristiano Ronaldo smider ofte trøjen, når han scorer - her mod Juventus i Champions League-kvartfinalen. Foto: All Over Champions League Bliver straffet igen og igen: Derfor smider Ronaldo trøjen alligevel

Liverpool-fans i tusindvis er valfartet til Kiev, hvor årets Champions League-finale spilles. Foto: Rui Vieira/AP/Ritzau Scanpix Champions League Blodig finale-optakt: Liverpool-fans overfaldet af hooligans

Liverpool løfter trofæet efter den vanvittige finale i 2005. Foto: Finn Frandsen/Polfoto. Champions League Lagde græs til historisk comeback: De skal afholde CL-finale i 2020

376 kommentarer
Vis kommentarer